Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik 2. dönem ortak sınavları Aydın’da başladı.
Aydın genelinde 209 ortaokulda 14 bin 394 öğrencinin ter dökeceği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının ilk oturumu bugün saat 09:00’da başladı. Aydın merkez Efeler ilçesine 37 olmak üzere il genelindeki toplam 209 ortaokulda gerçekleştirilen TEOG sınavlarına ortaokul 8. Sınıfta öğrenim gören 14 bin 394 öğrenci katıldı. Sınavların birinci oturumu 09.00’da Türkçe ile başladı. Öğrenciler ardından saat 10.10’da Matematik, saat 11.20’de ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nden yazılı sınav oldu. Yazılılarda 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40’ar dakika süre verildi.
Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında ve belirlenen sınıflarda sınava alındı. Aydın’da TEOG maratonunun ilk oturumu saat 12.00 itibariyle sona erdi. Öğrencilerin sınıflarda soruları çözmek için ter döktüğü sınav süresince, okul bahçelerinde bekleyen veliler ise çocuklarının başarılı olabilmesi için dua etti. Okul ve çevrelerinde geniş güvenlik önlemi alınan sınavların ilk günü Aydın’da sorunsuz bir şekilde tamamlandı.
Yarın gerçekleşecek ikinci oturum ise saat 09.00’da Fen ve Teknoloji ile başlayacak. Sınavlar saat 10.10’da İnkılap Tarihi ve 11.20’de ise Atatürkçülük ve Yabancı Dil yazılıları ile devam edecek. Sınav soru kitapçıkları, ikinci gün oturumu tamamlandıktan sonraki gün, isteyen öğrencilere dağıtılacak.