Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Aydın’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Efeler Belediye’sinde düzenlenen kokteyle Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın, Efeler Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.
Konuşmasında demokrasinin önemine vurgu yapan Özakcan, "Demokrasinin dört temel ayağı vardır. Bunlar yasama, yürütme, yargı ve 4. güç olarak nitelendirilen basındır. Ülkemizde basın mensupları malesef birçok haklardan mahrum edilmekte ve ekonomik sorunlarla mücadele etmektedir. Özgür ve tarafsız basın demokrasilerin olmazsa olmazlarındandır. Haber verme, haber alma, denetim ve eleştiri yapma, kamuoyunu bilgilendirme, kamuoyu oluşturma gibi işlevleri bulunan basınımız, bu yönüyle kamusal bir görev icra etmektedir. Kamuoyunu basın meslek ve ilkeleri doğrultusunda doğru, tarafsız ve bilgiye dayalı bilgilendiren gazetecilere, çağdaş, gelişmiş ve ileri demokrasilerin yaşandığı ülkelerde her zaman bir ihtiyaç olarak görülmüştür. Ancak 10 Ocak 1961 yılında basın emekçilerinin elde ettikleri haklarında herhangi bir ilerleme görülmemektedir. Hem ulusal hem de yerel basın açısından gazetecilik mesleğinin zor koşulları değişmiyor. AKP hükümetinin baskılarından biri de basına yöneliktir. Maalesef ülkemiz tutuklu gazeteci sayısı ile dünyada birinci sırada yer almaktadır. Üstelik bu sayı ülkemizde demokrasiyi ileri götürdüğünü iddia eden iktidarın yönetiminde giderek artmaktadır. Her şeye rağmen, tarafsız, doğruları yazmayı kendine ilke edinmiş; bağımsız, cesur, basın ilkelerini yerine getiren, tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
Özakcan konuşmasının ardından basın mensupları ile yakından ilgilenerek uzun süre sohbet etti.