Malatya’da ilk kez ödüllü “Akıl Oyunları Turnuvası” düzenlendi. Turnuva Malatya TED Koleji Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.
Akıl Oyunları Turnuvasını düzenleyen Okul Medya Yöneticisi Asım Keskin, “Akıl oyunları ile görsel zeka ile birlikte mantıksal süreçleri de kullanan çocuklar farklı düşünebilmeyi, pratik çözümler üretebilmeyi öğreniyor. Birçok yöntem ve materyal kullanarak farklı açılardan düşünebilmenin zevkini yaşayan öğrencilerimizin farklı yollarla çözüme ulaşma çabaları gözlemlenebilir bir şekilde farkını ortaya koyuyor” dedi.
Malatya TED Koleji Okul Müdürü Celal Türker, “Akıl Oyunları Turnuvası’nı düzenleyen Okul Medya yöneticisi Asım Keskin’e teşekkür ediyorum. Akıl oyunları sayesinde çocuklar görsel zeka ve mantıksal süreçleri birlikte kullanabiliyorlar. Çocuklar farklı düşünerek, pratik çözüm üretebiliyorlar. Bugün de TED Koleji Spor Salonu’nda Akıl Oyunları Turnuvası’nı düzenliyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra Akıl Oyunları Turnuvası başladı. Öğrenciler ve veliler ise çocuklarına yardım ederek, heyecanlı dakikalar yaşadılar. Turnuvada dereceye girenlere çeşitli hediyeler takdim edildi.
Öğrenciler ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği Malatya TED Koleji Spor Salonu’nda yapılan turnuvaya, Malatya TED Koleji Okul Müdürü Celal Türker, TED Koleji Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.