Sivas İl Özel İdaresi personeli 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu kapsamında verilen eğitimler sonrası sağlık muayenesinden geçirildi.
Kısa süre önce Numune Hastanesi ile hizmet alımı noktasında protokol imzalayan İl Özel İdaresi, iş yeri hekiminin kurum personeline yaptığı fiziki muayeneleri laboratuvar tetkikleri ile desteklemek amacıyla odiometri, solunum fonksiyon testi, tam idrar, akciğer grafiği, biyokimya ve hemogram tetkiklerini gerçekleştirdi.
Sağlıklı ve güvenli bir ortamda personel çalıştıran işletmelerin, ülke ekonomisine olumlu katkılar sağladığını belirten Genel Sekreter Salih Ayhan, “İl Özel İdaresi, İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili vereceği eğitimler ve çalışmalarla diğer kurumlara örnek olacaktır. Ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği Otomasyon sistemini kurmak için İdaremiz Bilgi İşlem Müdürlüğü çalışma başlattı. Otomasyon sisteminin devreye girmesiyle birlikte bu alandaki hizmetlerin bütün aşamalarını bilgisayar üzerinden takip edeceğiz. Yapılan çalışma kayıtlarının 15 yıl arşivlenmesini sağlayacak bir sistem geliştiriyoruz. Verdiğimiz eğitimlerle personellerimize İş Sağlığı ve Güvenliğinin kültürünü oluşturduk. Artık tüm personelimizin düzenli olarak muayene, tetkik ve tahlilleri yapılacak. Bu eğitim ve kontrollere personellerimizin ilgi ve alakaları bizleri mutlu etmiştir.”dedi.