PTT 1'inci Ligi'nde sezonun ilk galibiyetini Atatürk Stadı'na lider çıkan Kardemir Karabükspor'dan alan Balıkesirspor, 3 puanla birlikte özgüven de kazandı.
Maçta oyundan ziyade galibiyetin önemli olduğunu belirten teknik direktör Erkan Sözeri, "İyi bir takım kuran Karabükspor karşısında 6 puanlık bir maça çıktığımızın bilincindeydik. Talihsiz 2 maçtan sonra kırılma noktasında futbolcularım çok iyi mücadele etti ve 2-0 gibi net bir skorla galip geldik. Açıkçası futbolcularımız ve biz iki haftadır galip gelememenin ezikliğini yaşıyorduk. Bu galibiyet bize özgüvenimizi de geri getirdi" dedi. "Biz bu takımın hep hedefin içinde olacağını söyledik" diyen Erkan Sözeri, şöyle devam etti:
"Lideri yenerek bu yarışın içinde olacağımızı bir kez daha gösterdik. Futbolcularımı gönülden kutluyorum, alınlarından öpüyorum. Bu galibiyeti taraftarlarımıza hediye ediyoruz. Onlar hep yanımızda olsunlar. Bize inansınlar, biz bu işi başaracağız, hedefimize ulaşacağız."
Balıkesirspor'da ilk 2 maçta goller kaçıran, sonradan oyuna dahil olduğu Karabükspor mücadelesinde de 1 topu da direkten dönen Muğdat, uzatma bölümündeki golüyle şeytanın bacağını kırdı. Hollandalı Zeefuik ise Balıkesirspor formasıyla ikinci golünü attı.