CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti ve sorularını yanıtladı.
Önce Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Hacıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri; Şenay Bilik Yıldırım, Nazan Koşarer, Deniz Çağlar ve duayen gazeteciler; Ömer Duru ve Şaban Bağcı ile ÇGD’nin lokalinde bir araya gelen Prof. Dr. Gaye Usluer, Gündoğdu halk pazarından geldiğini belirterek, “2011’de vatandaş, para, kömür yardımları istiyordu. Bu kez vatandaş ‘bizi kurtarın’ diyor. Esnaf da aynı durumda. Esnaf, pazara geldiğinde tezgahların dolu olduğunu, ancak alışveriş olmadığı için yine tezgahlarını dolu olarak geri götürdüklerini söylüyor. Eskişehir’de konuştuğumuz birçok vatandaş ‘artık bizi kurtarın diyor” şeklinde konuştu. Bağ-Kur’lu bir esnafın, ‘Bağ-Kur’u öldürdüler, yaşam standardımızı yükseltin’ diye istekte bulunduğunu vurgulayan Usluer, vatandaşın artık 13 yıldır AKP’nin ne yapmadığını sorguladığını ve ibrenin CHP’ye döndüğünü söyledi.
“BASIN ÖZGÜR DEĞİLSE, ÜLKENİN VATANDAŞI TUTSAKTIR”
CHP’nin seçim bildirgesinin aynı zamanda hükümet programı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gaye Usluer şunları söyledi:
“Seçim bildirgemizi açıkladıktan sonra bizim vaatlerimiz, diğer partilerin seçim bildirgelerine yansıdı. Bu da CHP’nin ne kadar doğru yolda olduğunun bir göstergesi. Ekonomik ağırlıklı bir program. Ve bununla gündemi belirledik. AKP, demokrasi deyince sadece sandığı anlıyor. Oysa sandık demokrasinin bir ayağı. Demokrasinin bir ayağı da yargıdır. Üçüncü ayak basındır. Toplumu bilgilendirir, kamuoyunu oluşturur. İktidar kendi medyasını yapma telaşı içine girdi. İşvereni ele geçirme, aykırı gazetecileri işten çıkarma, tehdit etmeyle uğraştılar. Basın özgür değilse, bu ülkenin vatandaşı tutsak anlamına gelir. Vatandaşın haber alma özgürlüğü engellenmiştir. Toplantı, ifade özgürlüğü de bunun içinde.”
BASINDA VE SAĞLIKTAKİ SORUNLAR BENZER
Daha sonra Gazeteciler Cemiyeti Eskişehir Şubesi Başkanı Yılmaz Karaca ve Yönetim Kurulu üyeleri; Bülent Özyazıcı, Mustafa Yıldırım, Kemal Atlan ve Muharrem Esen ile bir araya gelen Prof. Dr. Usluer, CHP’nin aday listelerinde bu dönem bir gazeteci ve hekim ağırlığı bulunduğun dile getirdi. Prof. Dr. Usluer, “Hastaneleri işletme haline getirdiler, hastayı da müşteri haline getirdiler bu çok tehlikelidir, kendi özel hastanelerini yarattılar, basında yaşananlar sağlıkta da yaşandı, burada sağlık tehlikeye girdi. Bu kadar hekimin siyasette yer almasının nedeni de sağlıktaki bu karmaşadır. Basının bizim içimizde olması doğru yerde durduğumuzu göstermesi açısından önemli basından gelen arkadaşlar kamuoyu oluşturulmasında çok önemliler, onları çok seviyoruz. Bir esnaf ile görüşmesinde yaşadığı diyaloğu aktaran Usluer, “Esnafımız, ‘Ben TKP’liyim ama bu seçimde CHP’ye oy vereceğim, eşimin ailesi Saadet Parti’li, onlar da CHP’ye oy verecek’ dedi. Artık sağ sol sorunu da değil yaşanan, AKP kendi kapalı ideolojisine odaklanmış, şu anda yargılanmayalım, ceza almayalım diye gitmemek adına her şeyi yapıyorlar, şimdi de azınlık hükümeti kuracağız, erken seçime gideceğiz diyorlar, ne oldu da koalisyonu atlayıp, azınlık hükümetine geçtiniz, toplumda bir kaygı korku ortamı yaratmaya çalışıyorlar” dedi.
İNANCIMIZI PEKİŞTİRİYOR
Gazeteciler Cemiyeti Eskişehir Şube Başkanı Yılmaz ise “Sizin CHP’nin aday listesinde yer almanızdan çok memnun olduk. Eskişehir’i bilen bir basın dostu olarak, listede yer almanız bizi çok mutlu etti, işinizi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyoruz. Basının çözülemeyen sorunları var, Eskişehir’den bir de meslektaşımızın sıralamada olması bizleri mutlu etti. Türkiye şu anda 10 tane seçilebilir durumda gazeteci kökenli adayımız var. Atilla Sertel de inşallah aday olabilecek, bu da gelecekte basının sorunlarının daha çözülebilir olacağına inancımızı pekiştiriyor” dedi.