SİVAS (AA) - Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu Kardemir Karabükspor ile sahasında yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. 

Teknik direktör Sergen Yalçın, kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Teknik direktörlük görevine geldikten sonra kırmızı-beyazlı ekibin başında 2'si kupada ve 1'i ligde olmak üzere 3 maça çıktığını anımsatan Yalçın, takımın oyunundan memnun olduğunu söyledi.

İlerleyen süreçte takımın oyun sistemini değiştireceğini belirten Yalçın, "Oyunda sistem değişikliği var, biz gelmeden önce çok daha farklı bir oyun mantalitesi vardı. Daha hücuma dönük, daha ofansif oynama niyeti vardı. Bizle beraber bu zihniyet biraz değişti, daha farklı bir sistemde oynamayı düşünüyoruz. Sahada daha farklı bir takım görmek istiyoruz. Tabii bunu çalışmadan da yapmamız mümkün değil, bunun için de biraz zamana ihtiyacımız olacak. Devre arası bazı şeyleri düzeltmemiz açısından çok faydalı olacak diye düşünüyorum. Oyuncularımız çok iyi niyetli, özellikle bunu söylemek lazım. Çok gayretliler, çok mücadele ediyorlar, kazanmak için çok çaba sarf ediyorlar. Oynadığımız son 3 maç bizim için tatminkar" diye konuştu.

Ligde oynayacakları Kardemir Karabükspor maçını kazanmak istediklerini dile getiren Yalçın, bu karşılaşmada taraftar desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Kesinlikle kazanmamız gereken bir müsabaka oynayacağız çünkü kazandığımız takdirde en azından pozisyonumuzu biraz normale döndürmüş olacağız, ligde çok aşağıdayız. Bunun için daha önde ve ofansif oynayan, kazanmaya arzulu, pozisyona girmeye çalışan bir kadro olacak. Umarım kazanırız, o zaman bizim için her şey çok daha iyi olur, ikinci yarıya çok daha farklı bakarız" dedi. 

 

- "En az 4 oyuncu almayı düşünüyoruz"

Yalçın, soru üzerine, devre arası yollarının ayrılacağı futbolcuların isimlerini Kardemir Karabükspor maçından sonra açıklamalarının daha doğru olacağını ifade ederek, "Gidecek oyuncularımız ve mutlaka katılacak oyuncularımız var. En az 4 oyuncu almayı düşünüyoruz. Buna ihtiyacımız var çünkü daha alternatifli bir kadro görmek istiyoruz. Hem kupa hem lig kolay değil, alternatifli bir oyuncu grubunuz olması lazım. Bunun için çalışıyoruz ve bakıyoruz en kısa sürede bu katkıları yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Takımdaki bazı oyuncuların sakatlığının bulunduğunu kaydeden Yalçın, onların da takıma dönüşüyle beraber çok daha zengin ve alternatifli bir kadroya sahip olacaklarını belirterek, "Bu da bizim için oyun içerisinde seçenekleri artıracak. O zaman maçlarda herkes daha iyi bir Sivasspor'u mutlaka görecektir" ifadelerini kullandı.

 

- "Takıma 2-3 yabancı oyuncu katabiliriz"

Bir basın mensubunun bazı futbolcuların isimlerinin Sivasspor'la anılmasını sorması üzerine Yalçın, "Basında yazılan isimlerle açıkçası bir alakamız yok, araştırıyoruz. Devre arasında takıma 2-3 yabancı oyuncu katabiliriz. Tabii bunlar bizim bütçemize uygun, Sivasspor'a katkı yapabilecek iyi oyuncular olmalı. Laf olsun diye oyuncu alamayız. İyi ve faydalı oyuncu almamız lazım. Onun için de çok erken karar vermek istemiyoruz. Kamp başlangıcı veya kampın ilk haftasına takıma 2-3 oyuncu katmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Yalçın, Antalya kampının 9 Ocak'ta başlayacağını ve 14 günlük kamp süresini iyi değerlendireceklerini belirterek, "İkinci yarıya çok hazır, dinamik bir takım olmayı planlıyoruz" dedi.

Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman koşuyla başladı. Antrenman, açma germe hareketleriyle devam etti. İdmana, izinli futbolcular Manuel Da Costa ve John Utaka katılmadı.