Osmanlı Ocakları Adıyaman Teşkilatı Engin Toklu başkanlığında kuruldu.
2005 yılında kurulan Osmanlı Ocakları, Adıyaman’da da teşkilatını kurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çizgisinde yürüyen Osmanlı Ocakları’nın Adıyaman Başkanlığı’na Engin Toklu getirildi. Ülke genelinde bölge, il, ilçe temsilcikleri açmaya da devam eden Osmanlı Ocakları ağını genişletmeye devam ediyor.
Kurucu Başkan olarak Engin Toklu ve yönetim kurulu ilk toplantısını yaptı. Engin Toklu’ya ve ekibine mazbataları Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Muhammed Emin Canpolat tarafından verildi. Ankara genel merkezde düzenlenen bir törenle mazbatasını alan Toklu ve ekibi, göreve başladı.
Engin Toklu açıklamasında, “Osmanlı Ocakları’nın temel gayesi Osmanlı hoşgörüsü, adaleti, ahlakını yaşamak ve yaşatmaktır. Bölge, dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın, ‘Yaratılanı Severiz Yaradan Ötürü’ anlayışı ile herkesi kucaklayan ve herkese eşit yaklaşan bir fikri benimsemektedir. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ile yüzyıllar boyunca aynı çatı altında yaşamış farklı vatandaşların aynı çatıda birleştiği Osmanlı’nın kültürü ile kurulmuş olan Osmanlı Ocakları, günümüz Türkiye’sinde de bu anlayışı daim kılmak üzere 2005 yılında kurulmuş ve o günden bu yana yapılanmasını hızla sürdürmüştür. Geçtiğimiz yıl meydana gelen 17 Aralık Operasyonu’na kadar yavaş bir yapılanma içerisinde olan Osmanlı Ocakları, bu tarihten itibaren Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Hakk’ın ve halkın yanında olduğu’ gerçeğini göz ardı etmemiş ve faaliyetlerini de Erdoğan’ın Osmanlı ruhu ile idaresi çerçevesinde yürütmeye karar vermiştir. Bu tarihten sonra da Erdoğan’ın yanında güçlü bir irade olarak yer alan bu oluşum, hızlı bir şekilde güçlenmiş ve Türkiye’nin 81 ilinde Osmanlı ruhu ve kapsayıcılığı ile güç kazanmaya ve tek vücut olmaya başlamıştır.
Osmanlı Ocakları’nın dünyaya bakışı, ideolojisi, fikir ve kanaatleri tamamen Kur’an, sünnet penceresindendir. Bizler; saltanatın, padişahlığın, hükümdarlığın, hilafetin tekrar yaşanması, geri gelmesini değil, mevcut şartlarda dahi günümüz dünyasında Osmanlı adaletinin hoşgörüsünün ve Osmanlı anlayışının yeniden dünyaya hakim olması gerektiğini savunuyoruz. Yüzyıllar boyunca Osmanlı bayrağı altında sayısız ırk nasıl ki en ufak bir hukuksuzluk ve adaletsizliğe maruz kalmadan idare edildiyse, bugün de bu ülkenin aynı şekilde idare edilmesi ve yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.