Geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışının etkisi altında olan Kocaeli, güneşli bir hafta sonu geçirdikten sonra tekrar beyaza büründü.
Kocaeli geçtiğimiz hafta boyunca yoğun kar yağışının etkisi altında kaldıktan sonra hafta sonunu güneşli bir havayla geçirdi. Bugün sabahın erken saatlerinden itibaren soğuyan hava öğleden sonra kar yağışına dönüştü. Yoğun kar yağışı il genelinde yaşamı olumsuz biçimde etkilerken, geçtiğimiz hafta 4 gün boyunca kar tatili yapan çocuklar ise yeniden tatil beklentisi içerisine girdi. Kocaeli’nin yüksek kesimlerinde hava sıcaklığı -7 dereceye kadar düşerken, şehir merkezinde 1 derece olarak ölçüldü.
Türkiye’deki kayak merkezlerinden biri olan Kartepe’de ise kar kalınlığı 2 metrenin üzerine çıkarken, şehir merkezindeki kar kalınlığı da 20 santimetreyi buldu. Kentin en yüksek noktalarından biri olan Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde ise geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışından dolayı iptal olan sınavların bu hafta devam etmesi planlanmıştı, ancak kar yağışının yeniden başlaması sonrasında öğrencile, sınavların tatil edilip edilmeyeceği noktasında Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’nden açıklama yapılmasını bekliyor. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ise sınavlar hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.