Ankara Üniversitesi, öğrencilerini her koşulda hayata hazırlama misyonu çerçevesinde bu kez yangın tatbikatı yaptı. Öğrenci yurdunda gerçekleşen tatbikatta yangın söndürme yöntemleri uygulamalı gösterildi.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dikimevi Yerleşkesi’nde bulunan Cumhuriyet Kız Öğrencievi, alışılmışın dışında bir tatbikata sahne oldu. Üniversitenin öğrencievlerinde çalışan personel ile bu yurtlarda kalan öğrencilerin olası bir yangına hazır olması için tatbikat gerçekleştirildi. ‘Yangından korunma’ adlı tatbikatta başta yangının nasıl çıktığı olmak üzere yangın çıktığında ilk olarak oksijeni kesecek önlemlerin alınması ve en kısa zamanda toplanma bölgesinde toplanmak gerektiği anlatıldı. Öğrenciler, yangına karşı her zaman hazırlıklı olmak için yangın tüplerinin, 30 saniyede ulaşılabilecek mesafede olmasının önemini yetkililerden dinledi.
ÖĞRENCİLER DENEDİ
Bilgilendirmenin sonunda da yapay yangın çıkarıldı. Ortaya çıkan alevleri söndürme yöntemleri ise uygulamalı olarak gösterildi. Önce yetkililer yangının nasıl söndürüleceğini anlattı. Ardından yangın söndürme tüpleri yetkililerin kontrolünde öğrencilere verildi.
Etkinliği düzenleyen Ankara Üniversitesi Yurtlardan Sorumlu Sağlık Kültür Spor Yetkilisi Duygu Demiralp, yapılan tatbikatların tecrübesiyle olası felaketlerde çok sayıda hayat kurtarıldığına işaret etti. Demiralp, “Öğrencilerimizin her koşulda hayata hazır hale gelmeleri ve onların asla zarar görmemeleri için elimizden geleni her zaman yapmaya devam edeceğiz” dedi.