Bursaspor, ligin geride kalan 30 haftasında rakip fileleri 66 kez havalandırarak, lig tarihinde en çok gol attığı sezonunu yaşadı.
Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında sahasında Kardemir Karabükspor ile karşılaşan yeşil-beyazlılar, sahadan 7-1 galip ayrılmasını başardı. Bu sezon geride kalan haftalarda rakip fileleri 66 kez havalandıran Şenol Güneş’in öğrencileri, kariyer rekorunu da kırdı.
Lig şampiyonluğunu yaşadığı 2009-2010 sezonunun tamamında rakip filelere 65 gol bırakan Bursaspor, kulüp tarihinin en golcü sezonunu yaşamıştı. Yeşil-beyazlılar, bu sezon ise henüz ligin bitimine 4 hafta kala bu rekorunu egale etti.
FERNANDAO’DAN 4 GOL
Ligde gol krallığı yarışında zirvede yer alan Brezilyalı golcü Jose Fernandao, Kardemir Karabükspor maçında ikisi penaltıdan olmak üzere 4 kez gol sevinci yaşadı. Attığı gol sayısını 21’e yükselten yıldız oyuncu, ligde son 5 maçta rakip fileleri 7 kez havalandırmayı başardı.
LİG TARİHİNDEKİ EN GOLLÜ 2. MAÇ
Öte yandan yeşil-beyazlılar, Kardemir Karabükspor’u 7-1 mağlup ederek lig tarihindeki en gollü 2. galibiyetini elde etmiş oldu. En son 1995-1996 sezonunda Ankaragücü’nü 8-0 mağlup eden Bursaspor, lig tarihindeki en gollü maçlarından birine imza atmış oldu.