İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, () - OSMANİYE'nin Düziçi İlçesi'nde bir aracın çarpıp kaçtığı 'Cesur' adlı köpek, 3 saatlik bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.
Düziçi İlçesi'nin Üzümlü Mahallesi'nde oturan Hülya Çiloğulları, 1,5 yaşındaki Alman kurdu cinsi köpeğini gezmesi için serbest bıraktı. Akşam eve dönmeyen köpek tüm aramalara rağmen bulunamazken, komşuları bir gün sonra yol kenarında yaralı olarak buldu. Yavruyken aldıkları ve zamanla aileden biri olan köpeğin kanlar içinde yolda yattığını gören Çiloğulları'nın haber vermesi üzerine Osmaniye'den ilçeye gelen veteriner hekim Bünyamin Akın, bir aracın çarpıp kaçması sonucu yaralandığı belirlenen Cesur'a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Uygulama Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan tetkiklerinde sağ arka bacağında dört parçalı kırık olduğu tespit edilen köpek, ameliyata alındı. Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan bir doçent, bir doktor ve asistanlardan oluşan 5 kişilik ekip tarafından 3 saat süren bir operasyonla hayvanın bacağı alçıya alındı. Tedavisine evinde devam edilen köpeğin, ayağındaki alçıların 21 gün sonra yapılacak kontrollerin ardından çıkartılacağı belirtildi.
'ÇARPTIKLARI ZAMAN KAÇMASINLAR'
Köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten veteriner Bünyamin Akın, sürücüleri hayvanlara karşı duyarlı olmaya davet etti. Köpeklerin bir anda yola çıkarak kazalara neden olabildiğini ifade eden Akın, "Sürücülerimizden şunu rica ediyoruz; bir hayvana çarptıkları zaman kaçmasınlar. Çünkü kaza sonrası veteriner hekime götürülen canlının tedavi masraflarını trafik sigortası karşılamaktadır. Araç şoförleri bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Kaza yapıp kaçılmamalı lütfen alıp bir veteriner hekime götürerek tedavisini yaptıralım" diye konuştu.
Hülya Çiloğulları ise, Cesur'u 3 haftalıkken aldıklarını ve sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI