Denizli’de İncilipınar, Cumhuriyet, Fatih ve Deliktaş mahallelerinde başlayan 120 milyon lira tutarındaki dev alt yapı yatırımının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İlbade, Muratdede, Akkonak ve Karaman Mahallesi’ni kapsayan içme suyu, atıksu ve yağmursuyu şebeke inşaatı işi için 39 Milyon Euro tutarında kredi anlaşması imzaladı.
İlbade, Muratdede, Akkonak ve Karaman Mahallesi’ndeki içme suyu, atıksu ve yağmursuyu şebeke inşaatı yapılması için İller Bankası aracılığı ile Dünya Bankası’ndan temin edilecek kredi anlaşması imzalandı. 39 milyon 520 bin Euro kredi tutarı için düzenlenen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Dünya Bankası yetkilisi Canan Yıldız ve İller Bankası Teknik Uzman Yrd. Gökhan Gökçe katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan şehrin altyapı çalışmalarına güçlü bir şekilde başladıklarını belirterek, "Başka bir bölgede de yine Dünya Bankası kredisi ve İl Bank işbirliği ile Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bir alt yapı projesine daha imza atacağız. Ben öncelikle İl Bank’a ve Dünya Bankası’na Büyükşehir Belediyesi’ne göstermiş oldukları güvenden dolayı ve vermiş oldukları uzun vadeli krediden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu kredi ile Karaman, Akkonak, Muratdede ve İlbade Mahallelerimizin altyapı sorununu çözeceğiz" dedi.
İçme suyu hatlarının yenilenmesi ile vatandaşların daha kaliteli su tüketeceğine dikkati çeken Başkan Zolan, "Baştan sona atık su arıtma ve kanalizasyon sistemimizi söz konusu mahallerimizde değiştireceğiz. Artık buralarda kanalizasyonlar daha iyi işler hale gelecek. Bölgede olmayan yağmur suyu hatları da inşa edeceğiz. Sonrasında da tabi ki üst yapısı ile şehri daha ileriye ve daha güzele gitmiş olacak. Burada yaşayan vatandaşlarımız da bu hizmeti almış olacak. Bu imza bir başlangıç. İnşallah ihale ile ve inşaatlarımızın başlaması ile çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
Başkan Zolan, 2016 yılının Kasım ayı sonunda Karaman, Akkonak, Muratdede ve İlbade mahallelerinde çalışmaların tamamlanacağını da sözlerine ekledi.