Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, “Öğretmene saygı” yürüyüşü esnasında hayatını kaybeden Matematik Öğretmeni olan Halil Serkan Öz için basın açıklaması yaptı. Kaya, “Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’na yönelik faks eylemi ile arkadaşımızın ölümünden sorumlu olanların peşini bırakmayacağız” dedi.
Tarık Kaya, “Eğitimin ve toplumun tek tipleştirilmesine karşı, sendikamız tarafından tek tip kılık kıyafet uygulamalarına karşı 7 Ekim 2013 tarihinden itibaren “özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi” yönünde karar alınmış ve tüm illerde üyelerimiz tarafından uygulanmaya başlanmıştır. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, 27 Mart Cuma günü Yalova Termal Fen Lisesi’ni ziyaret etmiş, Eğitim Sen üyesi ve başarılı bir Matematik Öğretmeni olan Halil Serkan Öz’e öğrencileri ve meslektaşlarının önünde ‘Bu saç sakal ne, sen ne biçim öğretmensin, öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun, çık dışarı o sakalını kes, insanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler’ diyerek hakaret etmiş ve sınıftan kovmuştur. Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, emeklerini değersizleştirmeye çalışan zihniyetin son örneği Yalova Valisinin, meslektaşımıza karşı yapmış olduğu söz konusu çirkin hakaretler öğretmen arkadaşımızı derinden etkilemiş, Yalova’daki sendikaların ortak gerçekleştirdiği ‘Öğretmene saygı’ yürüyüşünün ardından arkadaşımız, yoğun strese bağlı kalp krizi geçirerek genç yaşta aramızdan ayrılmıştır” diye konuştu.
Başkan Tarık Kaya, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Halil Serkan Öz öğretmenimizin yaptığı tek şey, sendikamızın tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek amacıyla ‘Özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi’ yönündeki kararına uyması olmuştur. Bir eğitim emekçisinin sendikasının almış olduğu karara uyması nedeniyle mülki amir tarafından azarlanması, aşağılanması ve hakarete uğramasını kabul etmemiz mümkün değildir. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, Halil Serkan Öz’e yönelik söylemiş olduğu aşağılayıcı ifadeler ve hakaretler hepimize söylenmiştir. Halil Serkan Öz’ün ölümünden sendikaları suçlayarak kurtulacağını sanan Yalova Valisinin, arkadaşımızın ölümünde birinci dereceden sorumlu olduğu açıktır. Ülke çapında büyük bir tepkiye neden olan bu üzücü olay nedeniyle Yalova Valisi arkadaşımıza yönelik sözleri nedeniyle tüm öğretmenlerden, eğitim ve bilim emekçilerinden özür dilemeli ve hemen istifa etmelidir. Bugün buradan Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’na yönelik faks eylemi ile arkadaşımızın ölümünden sorumlu olanların peşini bırakmayacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.”