Hakkari KESK Şubeler Platformu Kadın Meclisi tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle yürüyüş düzenledi.
Akşam saatlerinde sendika binası önünde ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçen KESK kadın meclisi üyeleri Hakkari Belediyesi önüne geldi. Burada kadınlar adına hazırlanan açıklamayı okuyan KESK Hakkari Dönem Sözcüsü Emel Atay Akbaş, geçtiğimiz ayda 26 kadının öldürüldüğünü anımsatarak, 36 kadının ve kız çocuğunun yaralandığını, 13 kadın ve kız çocuğuna ise cinsel tacizde bulunulduğunu söyledi.
Akbaş, "Özgecan’ın katlini bu çerçeveden değerlendirmemiz gerekiyor. Özgecan’ı, Pippa’yı, Dora’yı öldüren, N.Ç. ve Ö.Ç gibi nice çocuğun hayatını karartan erkek şiddetine karşı susmuyoruz. Katledilen, tecavüze uğrayan, tacize uğrayan, sırf kadın olduğu için, dayatılan yerine kendi seçtiği kimliği yaşadığı için aşağılanan tüm kadınlar gözümüzde bir. Tüm bunları var edenin erkek-devlet-yargı olduğunu hep söyledik, şimdi bir kez daha yineliyoruz" dedi.
Basın açıklaması şiddete uğrayan kadınların slayt gösterimi ile devam etti. Yürüyüş ve basın açıklamasına Belediye Eş Başkanları, DBP, HDP, STK temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı.