Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’nde 7-13 Nisan Sağlık Haftası nedeniyle kurulan stantlarda, hastaların şeker, tansiyon ölçümleri yapılarak beden kitle indeksleri hesaplanıyor.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı iki büyük hastane Denizli Devlet Hastanesi ile Servergazi Devlet Hastanesi’nde de sağlıklı yaşama dikkat çekmek adına stantlar kurulurken, hastaların şeker, tansiyon ölçümleri yapılarak beden kitle indeksleri hesaplanıyor. Ayrıca iyetisyen ve diyabet eğitim hemşireler de sağlıklı beslenme ve hastalık riskleri yönünde bilgi veriyor.
İki hastaneyi ziyaret eden Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Berna Öztürk, ölçüm yaptıran vatandaşlarla sohbet ederek bir kişinin kendisine, ailesine, çevresine ve topluma yararlı olabilmesi için öncelikle sağlıklı olması gerektiği mesajını verdi. Dr. Öztürk, "Hastanelerimizde hastalarımıza şeker, tansiyon ölçümü, boy-kilo ölçümü yaparak beden kitle indeksi hesaplaması yapmak istedik. Kilosu fazla olan, obez niteliğinde olan, özellikle morbit obez olan hastalarımızı bilgilendirerek ilgili polikliniklere yönlendirelim, sağlıklı beslenmeye dikkatlerini çekelim diye böyle bir etkinlik oluşturduk. Vatandaşlarımızın ilgisi çok yoğun. Etkinliğimiz 7-13 Nisan Sağlık Haftası süresince devam edecek" dedi.