SAMSUN (AA) - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arasında işbirliği protokolü imzanladı.

Samsun Valiliğinde gerçekleştirilen imza törenine, Vali İbrahim Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel, Sağlık İl Müdürü Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu katıldı.

Söz konusu işbirliği protokolünün Samsun'a hayırlı olmasını dileyen Vali Şahin, üniversite ve kamu hastanelerinin yapılan protokolle bir araya gelerek eksikliklerinin giderileceğini belirtti.

Yapılan protokolün her iki yapı içinde de ciddi bir sinerji oluşturacağına, bunun da sağlık sektörüne olumlu yansıyacağına inandığını belirten Şahin, "Diyelim ki kamu hastanelerinde bir insan gücü var ve üniversitede bir eksiklik varsa üniversiteye katkı sağlayacak. Üniversitenin elinde varsa zaten üniversite insan yetiştiriyor. Kamu hastaneleri de bu imkanlardan yararlanacak. Karşılıklı olarak hem eksiklikler giderilecek hem pratik ve hızlı, insan sağlığına daha ciddi katkı sağlayan bir yapı oluşmuş olacak" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise söz konusu protokolün kamu hastaneleri ile üniversite arasında altyapı ve eğitim kapasitesini birlikte kullanarak işbirliği yapmayı amaçladığını kaydetti.

Uzmanlık öğrencileri, asistan ve öğrenci eğitimleri konusunda hastanelerin birlikte kullanılabileceğini aktaran Akan, "İki tarafın ihtiyacı olduğunda eğitimlere doktorlarımız karşılıklı değişimle birbirine destek olacak. Bir anlamda bu noktadan sonra hastanelerin eğitim ve hizmet kapasiteleri ortak kullanılarak güç birliğine gidilecek. Güç artışı olacak. Güzel bir örnek olur" şeklinde konuştu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel de hayata geçirilmesi planlanan söz konusu protokolle ilgili bilgi verdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği kurumları arasında her alanda işbirliğini sağlayacak protokol imzalayacaklarını ifade eden Mehel, "Daha çok uzmanlık öğrencilerinin öğretim görevlisi hocalarımızın ve Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki eğitim görevlilerinin karşılıklı olarak iş birliği içerisinde kamu yararına çalışmalarına amaçlayan bir protokol" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.