Büyükçekmece’de gerçekleştirilen bisiklet yarışları, görme engelli çocukları ağırladı. ‘Engelsiz Pedal Bisiklet Turu’ kapsamında ekip arkadaşlarıyla birlikte iki kişilik bisikletlere binen çocuklar, Büyükçemece Gölü etrafında tur attı.
Büyükçekmece’nin ilk dağ bisikleti yarışı olma özelliği taşıyan ‘Büyükçekmece Belediye Başkanlığı 1’inci Gençler Dağ Bisikleti Yarışı’ tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nden başladı. Gençlik Haftası dolayısıyla Büyükçekmece Belediyesi, Büyükçekmece Spor Kulübü ve Büyükçekmece Rotary Kulübü işbirliğiyle düzenlenen dağ bisikleti yarışları, kızlarda ve erkeklerde gençler ile yıldızlar olmak üzere toplam 4 kategoride koşuldu.
BİRİNCİLER YENİ BİSİKLET İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Büyükçekmece Kültür Park’ta gerçekleşen spor organizasyonunda dereceye girmek isteyen sporcular kıyasıya yarıştı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de genç sporcuları yalnız bırakmadı. Yarışların sonunda kızlarda ve erkeklerde dereceye giren çocuklara madalyalarını ve ödüllerini Başkan Hasan Akgün takdim etti. Kendi kategorilerinde birinci olan yarışmacılar ise yeni bir bisiklet ile ödüllendirildi.
GÖRME ENGELLİLER DE UNUTULMADI
Yarışmaların ardından özel bir tur daha gerçekleştirildi. Engelli çocuklar için de ‘Engelsiz Pedal Bisiklet Turu’ düzenlendi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte start çizgisine gelen görme engelli çocuklar, iki kişilik bisikletlerin arkasına binerek takım arkadaşlarıyla birlikte kendileri için belirlenen parkurda bisiklet sürmeye başladı. Kendi başlarına bisiklet süremeyen çocuklar, Büyükçekmece gölü etrafında ekip arkadaşlarıyla birlikte tur attı.
YARIŞLAR, ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINACAK
Büyükçekmece’de bisiklet sporunun gelişmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Görme engelli çocuklarımızı bisiklete bindiriyoruz bu engelliler günümüzde. İki kişilik bisikletleri alarak görme engelli kardeşlerimizi onların arkasına alıyoruz diğer arkadaşımız da onları taşıyor. Bugün yarışlar yapıldı. Bisiklet sporunu seven kardeşlerimizle birlikte Mimar Sinan Köprüsü de parkura dahil edilerek yarış gerçekleştirildi. Seneye hedefimiz birkaç ülkeyi de dahil ederek bunu mutlaka uluslararası hale getireceğiz. Büyükçekmece ve çevresinde seneye 36 kilometre düzenli bisiklet yolu olacak. Bir de Mimar Sinan Köprüsü’nden itibaren başlangıç olacak ve bitiş de yine bu köprüde olacak” şeklinde konuştu.
YENİ BİSİKLET PARKURU YAPILACAK
İlçeye yeni bir bisiklet parkuru kazandırmaya hazırlandıklarının da altını çizen Hasan Akgün, “Büyükçekmece gölü etrafında yeni bir bisiklet parkuru yapıyoruz İstanbul’da çok örnek proje olacak. Bu aşağı yıkarı toplamı 40-42 kilometre olacak. Bununla da bisiklet kulübümüzle uluslararası boyutta bisiklet sporuyla ilgili sosyal ve sportif faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.
“DAHA ÖNCE BÖYLE BİR İMKAN BULAMAMIŞTIK”
Engelli sporcular ve aileleri de unutulmadıkları için mutlu olduklarını belirtti. Kızı Ceren’in de tura katıldığını belirten anne Feray Altun, “Çok güzel bir etkinlik, bu tür etkinliklerin her zaman olmasını diliyoruz. Kızım daha önce böyle bisiklete binme imkanı daha önce bulamamıştı” diye konuştu.