Araban İlçe Emniyet Amirliği’ne bağlı polis ekipleri, esnafları güvenlik kamerası taktırmaları hususunda bilgilendirdi.
Araban İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli polis memurları esnafları ziyaret ederek işyerlerindeki hırsızlıkların önlenmesi için güvenlik kamerasının faydalarını anlatarak güvenlik kamerası taktırmaları için uyarıcı broşür dağıttı.
Emniyet Amirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, görevli polis memurlarının ilçe merkezindeki işyerlerindeki hırsızlıkların engellenmesi için tüm işyerlerini ziyaret ederek esnaflara ‘’Sizin güvenliğiniz, bizim önceliğimizdir’’, sevdikleriniz ve kazanımlarınız gerçekten güvende mi adlı güvenlik kamerasının faydalarını anlatarak broşür dağıtarak esnafları güvenlik kamerası taktırmaları konusunda bilgilendirildikleri bildirildi.
Açıklamada güvenlik kamerasının faydaları anlatılarak şu bilgilere yer verildi,’’İstatistikler şunu göstermektedir ki; işyerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarının faillerinin tespit edilme oranı, diğer hırsızlık olaylarından daha yüksektir. Bunun en önemli etken sebebi ise, işyerlerinde kullanılan güvenlik kamera sistemleridir. Kullanılan güvenlik kamera sistemlerinden, geriye dönük izleme ve inceleme işlemleri yapabilmek için sistemde kayıt yapma özelliği mutlaka olmalıdır. Kayıt cihazı iyi muhafaza edilmeli ve saklanmalıdır. Sistemde kullanılan cihazların yüksek çözünürde ve gece görüş özelliği olması tercih sebebidir. Unutmayın ki; hırsız suç işlemeden önce, tüm riskleri göz önünde tutmakta ve her ihtimali değerlendirmektedir. Buna karşın sizlerin, bireysel tedbirlerinizi önceden alarak, güvenlik kamerası ve alarm sistemleri kurdurmanız her şeyden önce can ve mal güvenliği açısından fayda sağlayacaktır. Ayrıca kurulan sistemlerin caydırıcılık unsuru taşıması sebebi ile de olası işlenecek suçun risk düzeyi azalacaktır’’ bilgilerini verip her işyerine güvenlik kamerası taktırmaları konusunda uyardı.