Sibirya soğuklarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 15 dereceyle Kars’ta ölçüldü.
Ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 15 dereceyle Kars’ta görülürken, hava Erzurum’da eksi 10, Erzincan’da eksi 7, Ardahan’da eksi 10, Iğdır’da 0 derece olarak ölçüldü. Gece eksi 10 derecede soğuğun yaşandığı ve Sibirya’yı aratmayan görüntülerin oluştuğu Erzurum’da, çeşme ve caddeler buz tuttu. Dün gece etkisini gösteren kar yağışıyla beyaza bürünen şehirde, buzlanma nedeniyle vatandaşlar kaldırımlarda yürümekte zorluk çekti. Belediye ekiplerinin karla mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, buz tutan kaldırımlarda küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldı.
Şehir merkezinde çeşmelerin buz tuttuğunu gören vatandaşlar, Erzurum’da dondurucu soğukların etkisini hissetmeye başladıklarını ifade ederek, Nisan ayına kadar üşüyeceklerini söylediler.
Öte yandan, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, buzlanma ve don olayının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı özellikle karayolu ulaşımında, gizli buzlanma konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundular.