İZMİR (İHA) – Genç yaşına rağmen fazla kiloları yüzünden hareketleri kısıtlanan ve sosyal yaşamda sıkıntılar çeken Sinem Alişer, geçirdiği tüp mide ameliyatıyla hem fazla kilolarından kurtuldu, hem de yeni bir hayata “merhaba” dedi.
İzmir’de fazla kiloları yüzünden sağlık sorunları yaşayan 25 yaşındaki Sinem Alişer, Egepol Hastanesi’nde geçirdiği tüp mide ameliyatının ardından 7 ayda 55 kilo verdi. Geçmişte kiloları yüzünden istediği kıyafetleri alamadığını, hareketlerinin kısıtlı olduğunu ve sosyal yaşamda büyük sorunlar yaşadığını söyleyen Sinem Alişer, Özel Egepol Hastanesi hekimlerinden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersin Aksu’nun gerçekleştirdiği tüp mide ameliyatının ardından adeta yeniden doğduğunu söyledi.
“AMELİYATTAN KORKUYORDUM”
Op. Dr. Aksu sayesinde, fiziksel ve moral açıdan büyük bir değişim yaşadığını belirten Alişer, operasyondan önce 143 kilo olduğunu ve 7 ayda 55 kilo vererek şu anda 85 kiloya indiğini dile getirirken, “Ameliyata karar vermek benim için kolay olmadı. Çünkü basına yansıyan bazı olumsuz örnekler beni korkutuyordu. Daha sonra tüp mide ameliyatı geçiren bir yakınımın önerisiyle Egepol Hastanesi’nde Op. Dr. Ersin Aksu ile tanıştım. Bana gelecekte daha sağlıklı bir yaşama kavuşmam için mutlaka kilo vermem gerektiğini söyledi. Şu anda ‘iyi ki ameliyat olmuşum’ diyorum. Kendime olan güvenim arttı. Artık hem sosyal olarak hem de fiziksel anlamda çok daha rahatım” dedi.
Kendisini görenlerin tanımakta dahi zorlandığını söyleyen Alişer, “Kilo vermeye devam ediyorum. Yıl sonuna kadar 25 kilo daha vererek 60 kiloya düşmeyi hedefliyorum” diye konuştu.
“KOLTUĞA SIĞAMIYORDUM”
Geçmişte uçağın koltuğuna otururken bile çekindiğini anlatan Sinem Alişer, “Kemeri bağlayabilecek miyim diye endişe yaşıyordum. 3 kat merdiven çıktığımda nefes nefese kalıyordum. Bir oturuşta 2 gevrek ve boyoz yiyordum. Şimdi bir gevreği gün sonuna kadar bitiremiyorum. Artık çok daha aktifim. İstediğim kıyafetleri alabiliyorum. İnsanların bana olan yaklaşımı bile değişti. Yalnız bu ameliyatı olmak isteyenler uzman bir hekim tercihi yapsınlar” diye konuştu.
AKSU: “TÜRKİYE’DE 2 MİLYON OBEZ VAR”
Özel Egepol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr Ersin Aksu da Türkiye’de yaklaşık 2 milyon obez olduğunu ve bu rakamın yalnızca 20 bin kadarının operasyon geçirdiğini ifade etti. Aksu, “Obezitede tüp mide, mide küçültme ve bağırsak kısaltma gibi ameliyatları uyguluyoruz. Sinem Alişer’in geçirdiği ameliyatların ardından midesinin yüzde 80’ini başarılı bir ameliyatla aldık. Laparoskopi yöntemiyle gerçekleştirilen operasyonun ardından Sinem bir hafta boyunca sıvı gıdalarla beslendi. Daha sonra normal beslenme düzenine döndü. Ameliyatın ardından asitli içecekler ve yemeğin önünden sıvı tüketimini önermiyoruz. Bu ameliyatın 16 - 65 yaş aralığındaki insanlar için yapılması uygundur” dedi.
Dr. Aksu, obezite ameliyatları olmak isteyenlerin mutlaka uzman hekim ve hastane tercihi yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.
EGEPOL, OBEZİTE İÇİN ÖZEL BİRİM KURDU
Obeziteyle mücadele etmek amacıyla Egepol Hastanesi bünyesinde ‘Obezite Birimi’ bulunduğunu kaydeden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr Ersin Aksu, “Egepol Obezite Birimi’nde alanlarında uzman, genel cerrah, psikiyatrist, iç hastalıkları uzmanı, kardiyolog, gastroenterolog, göğüs hastalıkları uzmanı, anestezi uzmanı ve diyetisyenden oluşan bir kadro bulunuyor. Obezite tedavisi bir ekip işidir. Sadece cerrahi müdahale yeterli değildir. Ameliyatın ardından uzman hekimler gözetiminde tedavi süreci devam etmektedir. Hastanemizde bütün vakalarımızdan çok başarılı sonuçlar alıyoruz” ifadelerini kullandı.