Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı tarafından, Siyasi Partilerin Kayseri Şubeleri davet edilerek, Muhammed Mursi konulu bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanları katıldı.
Kent Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında, 3 siyasi partinin temsilcileri sırasıyla, Mısırda hakkında idam kararı çıkan Muhammed Mursi’yle ilgili görüşlerini dile getirdi. İlk olarak, Saadet Partisine bu tür bir etkinlik düzenlediği için teşekkür eden, Büyük Birlik Partisi Kayseri İl Başkanı, Yaşar Bekir Soğman,” Katil Sisi’yi lanetlemek için buradayız. Darbeci mahkemelerin kararlarını protesto etmek için buradayız. Mursi ve mazlumlara sahip çıkmak için buradayız. Geçtiğimiz hafta darbe hukuğu ile alakalı, mısırda ki darbe dosyası müftülüğe gönderildi. Mursi’ye ve Mısır halkına karşı, verilen haksız hukuksuz kararların ve alçakça saldırıları şiddetle kınıyoruz. Ve lanetliyoruz.idam kararları Mısır’daki vahşetin tescilidir. Bu direnişi durduramaz” dedi. Programı düzenleyen Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan da,”Ümmet coğrafyasında uzunca zamandır devam eden zalim diktatörlüklere karşı Müslümanlar büyük bedeller ödeyerek mücadelesine devam ediyorlar. Onlarca yıldır. Özellikle Müslümanların üzerine çullanmış olan bu zalimler müstekbir güçlerin örtülü destekleriyle ayakta kalmaya devam ediyorlar. İnsanların üzerimde her türlü baskı araçları kullanılarak oluşturulan korku duvarları ile iktidarlarını ayakta tutmaya çalışıyorlar. Mısır halkına dönerek ‘İslamı istediniz alın size darbe’ dediler. Suriye’de özgürlük isteyenlere varil bombaları yağdırdılar.Libya’da kardeşlerine sahip çıkanları darbeci generallerle tasfiye ettiler. Irak’ta ‘Alın size ölüm’ dediler” diye konuştu.
En son olarak konuşan Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal’da katıldığı basın açıklamasında,”Mısırdaki sorun çok önemli bir konu. Demokrat bir ülkede yaşıyoruz. Bizde demokrat parti olarak bu darbelerden çok çektik. Sayın menderes 27 Mayıs’ta yapılan darbeyle idam edildi. Aynı durum Mısır’da teşekkül ediyor şu anda. Bizlerde duyarsız kalmak istemedik” dedi.