Erzurum’da düzenlenen Alp Disiplinli A Grubu Eleme Kayak Müsabakaları’nda Hakkarili kayakçılar büyük başarılara imza attı.
Bir süre önce Erzurum’da düzenlenen ve 29 ilden 285 sporcunun katıldığı Alp Disiplinli A Grubu Kayak Müsabakası’na katılan sporcular, büyük bir performans sergileyerek Hakkari’ye iki birincilik, dört üçüncülük getirdiler. Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Antrenörü Sabri Demir, 2014-2015 faaliyet raporu çerçevesinde geçen hafta Erzurum’da kayak yarışması yapıldığını söyledi. Demir, “9 - 11 Ocak 2015 tarihleri arasında Erzurum’da yapılan yarışma sonucunda iki birinciliğimiz ve dörtte üçüncülüğümüz oldu. Bu Hakkari için büyük bir mutluluk ve başarıdır. Daha önce tesisimiz olmadığı için hep sonlarda yarışıyorduk. Ama şimdi tesisimiz var. Artık bu tesisin meyvelerini alıyoruz. Tesisimiz biraz daha büyütülürse, ulusal ve uluslar arası kayak dalında dereceler yapmayı da düşünüyoruz” dedi.
Hakkari’ye birincilik getiren sporcu Koçero Umut Akdağ, 7 yıldır kayak eğitimi aldığını ifade ederek, ilk defa böyle bir derece aldığını belirtti. Akdağ, “İnşallah bunun devamını da getireceğim. Daha iyi dereceler alıp, Hakkari’nin ismini daha iyi yerlere taşıyacağım. Babam buralara gelmeme yardımcı oldu. İlk kayak eğitimimi babam verdi. Başta babam olmak üzere bu dereceyi almama yardımcı olan hocalarıma da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.