Süleyman Demirel Üniversitesi yönetimi, kendisini MİT mensubu olarak tanıtıp öğretim üyelerine odalarında rektörlük seçimleriyle ilgili sorular sorduğu iddiasıyla bir kişinin gözaltına alınıp serbest bırakılması olayıyla ilgili açıklama yaptı.
SDÜ yönetiminden yapılan açıklamada açıklamada, "Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile 13.04.2015 tarihinde bir arama gerçekleştirilmiştir. Söz konusu operasyon bazı şahısların kendilerini MİT mensubu olarak lanse ederek üniversite kampüsünde dolaştıkları ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde çalıştıkları şüphesi ile gerçekleşmiştir. Öncelikle yapılan operasyonun ve söz konusu kişilerin Süleyman Demirel Üniversitesi’nin tüzel kişiliği ya da herhangi bir birimi ile hiçbir bağlantısı yoktur. Yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmamıştır. Gözaltına alınan ve bugün serbest bırakılan kişinin yayınevi olan ve basım-yayım işleriyle iştigal eden birisi olması nedeniyle üniversitemize ve şehrin diğer kamu ve özel kuruluşlarına iş amaçlı ziyaretler yaptığı bilinmektedir. Bu kişinin SDÜ-YBEM’e gelmesinin nedeni de tamamen bu tür işleriyle ilgilidir. Gözaltı olayının SDÜ-YBEM’e geldiği anda gerçekleşmesi kamuoyunda bazı yanlış anlamalara zemin hazırlamıştır" denildi.
SDÜ’nün yasa dışı iş ve eylemlere kayıtsız kalmasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi:
"Her zaman belirttiğimiz gibi hukuk devleti ilkelerinin sonuna kadar işlemesi ve suç işleyen herkesin hukuk çerçevesinde hak ettiği cezayı alması en büyük dileğimizdir. Ancak bazı basın yayın organlarının ve çevrelerin olayı üniversitemizle ilişkilendirme çabaları da çok anlamlı bulunmaktadır. Tüm personelimizin ve kamuoyunun bu tür manipülasyonlara karşı dikkatli olmasını ve itibar etmemesini diliyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."