Kayseri Valiliği’nin öncülüğünde hazırlanan 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Gençlerden Ecdada 100 Bin Mektup” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonunda düzenlenen programa, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı ve Mustafa Masatlı, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ile çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.
İki kategoride gerçekleştirilen “Ecdada 100 Bin Mektup” yarışmasında, 11-14 yaş kategorisinde 1’incilik ödülünü Hamdi Can Çınar, 2’incilik ödülünü Elif Seyhan Yaşar ve 3’üncülük ödülünü İlayda Yaşar alırken, 15-19 yaş kategorisinde 1’incilik ödülünü Selin Emre, 2’incilik ödülünü Firuze Köse, ve 3’üncülük ödülünü de Aybalanur Yırtıcı aldı. Dereceye giren öğrencilerin mektuplarının okunmasının ardından dereceye girenler ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.
Programın devamında Sümer Lisesi Tiyatro topluluğu öğrencileri tarafından sahnelenen “1915-2015 Biz hep Buradayız” adlı tiyatro programa katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.