Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi’nin Tepecik Mesire Alanı’nda bu yıl 2.sini gerçekleştirdiği Geleneksel Hıdırellez Kızartma Şenliği katılımcıları eğlendirdi.
Şenliğe TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan, Ülkü Ocakları Aydın Şube Başkanı Mustafa Karaca, Tepecik Mahalle Muhtarı Mevlüt Başak, AY-SİAD Başkanı Özen Gündüz, KEBUDER Başkanı Perihan Öztürk, Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ADÜ Öğretim Üyeleri, Okul Müdürleri ile 2 bine yakın davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenlikte katılımcılara Aydın yöresine has odun ateşinde pişen kızartma ve pilav-tavuk ikramı yapıldı.
TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan yaptığı açıklamada; “TÜRKAV olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Hıdırellez Şenliğimizi büyük bir heyecan ve büyük bir katılımla kutluyoruz. Düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle, Milli hassasiyetlerimizin en önde olduğu bu dönemde Türk Milletine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, samimiyeti ve paylaşımı aktarmaya çalışıyoruz. Bu faaliyetlerimizde birlik ve beraberliğimizin daha da perçinlendiği günler olmasını Cenab-ı Allah’tan istiyoruz. Milli kahramanlarını ve örf, adet ve geleneklerini unutmayan TÜRKAV üyeleri olarak daha geniş kitlelerle buluşmak istiyoruz. Bu şenliğin tertibinde görev alan, katkıda bulunan ve katılımları ile bugünün bir bayram havasında kutlanmasını sağlayan siz değerli konuklarımızı tebrik ediyor; hepinize saygı ve sevgilerimizi sunuyorum” dedi.
Aydın Milli Eğitimi için hizmet etmiş okul müdürleri ile TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan, Ülkü Ocakları Aydın Şube Başkanı Mustafa Karaca ve Küçük Eller Büyük Umutlar Derneği Başkanı Perihan Öztürk’ün yarışmacı olarak katıldığı ve renkli görüntülere sahne olan Yumurta Kırma yarışmasının galibi Ülkü Ocakları Aydın Şube Başkanı Mustafa Karaca oldu. Şenlikte TÜRKAV Aydın Şubesi yönetim kurulu üyeleri de Halat Çekme yarışmasında karşı karşıya geldiler. Çocuklar için düzenlenen çuvalla koşma, yumurta taşıma ve sandalye kapmaca yarışmalarında ise kıyasıya mücadele gerçekleşti. Yarışmaya katılan çocukların ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Aydın yöresine ait oyunları ile sahneye çıkan Efe Ekibi alkış alırken, çocuklar içinde Aşuk-Maşuk gösterisi gerçekleştirildi. Yakılan Hıdırellez Ateşinin üzerinden atlanılmasıyla devam eden şenliğin sonunda sahneye çıkan Yıldırım Yıldızdoğan şarkı ve türküleriyle katılımcıları eğlendirdi.