Murat GÜRKAN/NAZİLLİ (Aydın), () - AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, oğlunun kavga ettiği bir öğrenciyi dövdüğü gerekçesiyle hakkında açılan davada verilen 1000 lira para cezasını ödemeyince, Denetimli Serbestlik kapsamında cezasını 25 gün çalışarak çekmesine karar verilen 50 yaşındaki Mithat Acar, biriken kira borcu nedeniyle kış günü evsahibi tarafından evden de çıkartılınca, eşi ve 5 çocuğuyla naylon çadırda yaşamaya başladı. Elektrik ve suyu olmayan çadırda zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Acar Ailesi, yetkililerden kendilerine yardım elini uzatmasını istedi.
Nazilli'de gündelik işlerde çalışan evli, 3'ü kız 5 çocuk babası Mithat Acar, 6 ay önce Nazilli Ticaret Lisesi öğrencisi olan oğlu 15 yaşındaki N.A.'nın karıştığı bir kavgayı ayırmak istedi. Oğlunun kavga ettiği öğrencilerden bazılarına kavgayı ayırken tokat attığı ileri sürülen M.A., hakkında şikayet üzerine 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Mahkeme M.A.'yı 1000 lira para cezasına çarptırdı.
Ancak, astım ve bel fıtığı rahatsızlığı bulunan Mithat Acar, düzenli bir işte çalışamadığı için bu parayı ödeyemedi. Bunun üzerine cezası Denetimli Serbestlik kapsamında 25 gün boyunca Atatürk Ortaokulu'nda çalışmaya çevrildi. Cezasını okulda temizlik yapıp, okul bahçesinin bakımını yaparak çektiği için işe de gidemeyen Mithat Acar, 6 aylık birikmiş toplam 2 bin 400 liralık kira borcu nedeniyle evsahibinin mahkeme kararıyla kendilerini geçen hafta evden çıkartmasıyla perişan oldu.
Mithat Acar, eşi ve çocuklarıyla hava sıcaklıklarının geceleri eksi 2-3 dereceye kadar düştüğü soğuk kış gününde ortada kaldı. Gidecek yeri olmayan Mithat Acar, ailesiyle Nazilli'ye 13 kilometre mesafedeki Dualar Mahallesi'ndeki bir yakınına ait boş araziye sığındı. Hiçbir sosyal güvenceleri olmayan Acar Ailesi'ne Nazilli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bir defaya mahsus 400 lira yardım yapıldı. Bu parayla eşyalarını taşıtıp, naylon alarak sığındıkları araziye çadır kurdu. Soğukta, elektrik ve su olmadan çadırda yaşamlarını sürdürmeye çalışan Acar Ailesi'nin durumu görenlerin yüreğini burktu.
"GECELERİ DOMUZLAR İNİYOR"
40 yaşındaki Seval Acar, çadır kurdukları arazinin dağlık bir yer olması nedeniyle geceleri domuzlar indiğini belirterek, "Bu nedenle korkudan uyuyamıyoruz. Etraftan topladığımız çalı, çırpıları yakarak bu soğukta ısınmaya çalışıyoruz. Ancak, çadır naylon olduğundan yangın çıkabileceği korkusuyla çok fazla sobayı yakamıyoruz. Elektrik ve suyumuz olmadığı için de elimiz kolumuz bağlı. En zaruru ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz durumdayız. Yetkililerden tek isteğimiz bizi bir eve yerleştirmeleri" dedi.
"OKULA GİTMEK İSTİYORUZ"
13 yaşındaki D.A. ise "Ben ve kardeşlerim 11 yaşındaki N.A. ve 10 yaşındaki K.A. bir haftadır okula gidemiyoruz. hem okulumuz buraya çok uzak hem de doğru düzgün bir kalacak yerimiz yok. Sadece ağabeyimiz N.A., bize göre daha büyük olduğu için tek başına okula gidebiliyor. Arkadaşlarımızı çok özledik. Okula gidemediğimiz için çok üzülüyoruz. En çok da kardeşimiz 3 yaşındaki Ş.A.'nın bu soğukta çadırda zor şartlarda kalması bizi üzüyor" diye konuştu.

FOTOĞRAF