Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ankara’da TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’la bir araya gelerek açılışı sürekli ertelenen diş hastanesi ile ilgili görüştü.
Genç, diş hastanesinin durumu hakkında TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’a brifing verirken, varılan mutabakat sonucu hastanenin yapımını üstlenen firmanın sözleşmesi feshedilerek projenin yeniden ihaleye çıkarılacağı bildirildi.
Söz konusu firmanın uzun süredir maaşlarını ödemediği işçilerin maaşlarının da en kısa zamanda ödeneceği sözünü aldığını ifade eden Başkan Genç "Diş hastanesinin yapımıyla ilgili bir süredir devam eden sıkıntıları biliyordum. TOKİ Başkanımızla bu sorunları görüşerek sorunun hızlı bir şekilde halledilmesi noktasında mutabakata vardık. Şu anda hastane ihalesini alan firmanın sözleşmesi sona erdirildi. Şimdi ise yeniden ihale yapılacak. Hastanenin en kısa zamanda bitirilmesi öngörülüyor. Hastane inşaatında çalışan ve emeklerinin karşılığını alamayan işçilerin de mağduriyetleri giderilecektir. Yine Pelitli kentsel dönüşümü ile ilgili yaptığımız çalışmalar neticesinde yıkımlar bittikten hemen sonra TOKİ o alanla ilgili belediyemizin hazırladığı projeyi uygulamaya koyarak çalışmasına başlayacaktır" dedi.
TOKİ Başkanının Trabzon için bir şans olduğunu belirten başkan Genç, Turan’a teşekkür etti.