Uzungöl Birlik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz, büyük turizm potansiyeline sahip Uzungöl’ün hakkettiği payı alamadığını belirterek ”Bölgemizin en önemli turizm merkezi Uzungöl, büyük turizm potansiyellerine ve kaynaklarına sahip olmasına karşın hak ettiği payı maalesef alamıyor” dedi.
Beraberinde Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz ve Mehmet Zeren ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Akyüz, bugüne kadar Uzungöl turizm sektöründe faaliyet gösteren tesisler ve kuruluşları bir araya getiren bir örgüt bulunmadığını hatırlattı. Akyüz “Uzungöl’de 68 turizm işletmecisinin bir araya gelerek kurdukları ‘Uzungöl Birlik A.Ş bölgede büyük hizmetler yapacak. Uzungöl’de ortak strateji geliştirmek, bir arada hareket etmek, turizm sektörünün sorunlarının çözmek için bir araya geldik. 68 ortaklı şirketin kuruluş felsefesinin her ne kadar ticari görünse de, amacımız, Uzungöl’ün sosyal, ekonomik ve diğer problemlerini çözmektir. Uzungöl’de bulunan işletmelerin eşit bir şekilde rekabet edebileceği konuma getirilmesi doğrultusunda, 68 ortağımızla Uzungöl’ün tamamını kapsayan birliktelik ruhumuzla tüm sorunlarımızın üstesinden gelerek, zor durumda kalan esnafımızın sosyal ve ekonomik sorunlarına bir nebze destek olmak olacaktır” ifadelerini kullandı.
TELEFERİK PROJESİ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ
Uzungöl’de turizm hareketinin mevsimsel olduğuna dikkati çeken Akyüz, teleferik projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Akyüz “Uzungöl’de kış turizminin canlandırılması açısından alternatif çalışmalar yapılması lazım. Özellikle teleferik projesinin ivedilikle ele alınarak Uzungöl’e kazandırmalıyız. Bölgenin imkânları iyi değerlendirildiği vakit turizmi diğer aylara yaymak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız” dedi.
Uzungöl’ün sorunlarını hep birlikte çözeceklerini ifade eden Akyüz, “Özellikle taşımacılık ve otel işletmeciliği karmaşasını önlemek, sürdürülebilir fiyat standartlarının sağlanması ve Uzungöl’deki kötü imajı ortadan kaldırmak için yoğun çalışmalar yapacağız. Uzungöl hepimizin, özellikle Trabzon Büyükşehir ve Çaykara Belediyesi ile yapacağımız işbirliği ile tüm sorunları hep birlikte turizme zarar gelmeyecek şekilde, birbirimizi karalayarak değil, kendi içimizde tartışarak sorunları çözmeliyiz” diye konuştu.