Ordu Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen program ile Ordu’da vefat eden gazeteciler mezarları başında dualarla anıldı.
Düzenlenen anma programına Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Basın İlan Kurumu Ordu İl Müdürü Çetin Oranlı, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Valilik Basın Müdürü Vedat Öz, Altonordu Belediyesi Basın Müdürü Şahin Sevinç, çok sayıda gazeteci ve ölen gazetecilerin yakınları katıldı.
Güzelyalı Asli Mezarlığı ve Şahincili Şehir Mezarlığı’nda bulunan merhum gazeteciler, Ziya Özbucak, Mehmet Tarı, Tahir Odabaş, Ali Rıza Gürsoy, Haldun Altunel, Osman Kurtuluş, Bilal Köyden, Kazım Vardar, Erol Ataşan ve Alaattin Benal, mezarları başında düzenlenen törenle anılarak mezarlarına karanfil bırakıldı.
Güzelyalı Asli Mezarlığı’ndaki ziyarette konuşan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş "Merhum gazetecilere verdikleri hizmetten dolayı minnettarız. Onlara bugün dualar ederek onları hatırlandığını göstermek istiyoruz" dedi.
Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, onları anlatmaya sözcüklerin yetmediğini ve onları dualarla andıklarını söyledi.
Valilik Basın Müdürü Vedat Öz ise Ordu basınına güç katmış gazetecilere vefa borçları olduğunu belirterek onların öğrencilere olarak her zaman dualarla anacaklarını vurguladı.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak da gazetecilerin Ordu için önemli hizmetler verdiklerini söyleyerek gazetecileri anma organizasyonların yapılmasını takdir ettiklerini ifade etti.