ANTALYA (İHA) –Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Temsilciliği, Çanakkale Meydan Savaşları’nın 100’üncü yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleyecek.
AGD Manavgat Temsilciliği olarak Çanakkale Meydan Savaşları’nın 100’üncü yılı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini ifade eden Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, yapacakları çeşitli etkinliklerle o şuuru ve ruhu anlatmaya çalışacaklarını söyledi. Etkinlikler kapsamında 5 Mart Perşembe Günü saat 12.00 ile 13.00 arası Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde kitap okuma etkinliği düzenleyeceklerini dile getiren Gayretli, "Burada gençliğimiz tarihini okuyacak, Çanakkaleyi okuyacak. O dönemleri yaşayacak" dedi. 12 Mart Perşembe günü ise Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00 ile 17.00 arasında yapacakları etkinlikte halka Çanakkale menüsü ikram edeceklerini ifade eden Gayretli, "Meydanda Çanakkale Savaşı’nı anlatan bir sergi açacağız. Yine Çanakkale şehitleri anısına fidan dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bunun yanında vatandaşlarımıza Çanakkale menüsü olan hoşaf ve peksimet ikramımız olacak" diye konuştu. Etkinlikler kapsamında Atatürk Kültür Merkezi önünden Cumhuriyet Meydanı’na 18 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da temsili 27. Alay ve 57. Alay yürüyüşü yapacaklarını dile getiren Gayretli, "Yürüyüş sonrasında Çanakkale’nin 100.yılı ve 100 ili temsilen 300 öğrenci tarafından gökyüzüne uçan fener bırakılacak. Ardından şehitlerimizi anma programı düzenleyeceğiz" dedi.
Şehitler anısına Türkbeleni tepesinde fidan dikimi gerçekleştireceklerini de hatırlatan Gayretli, "21 Mart Cumartesi günü saat 11.00’de 100 ili ve 100. yılı temsilen Türkbeleni Ormanı’na 100 fidan dikimi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. AGD Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, Çanakkale Meydan Savaşları’nın 100üncü yılı etkinlikleri kapsamında son olarak 26 Mart Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat: 11.00’de Çanakkale’de can verenler için kan verme kampanyası düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. Gayretli, Manavgat halkını da etkinliklere katılmaya davet etti.