Aralık ayında Samsung'un 14 nm FinFET süreciyle Apple A9'u üreteceği haberleri ortaya çıktı. Daha öncesinde tedarik zincirine dayandırılan raporlarda da Koreli şirketin yeni tedarikçi olacağı bildirilmişti. Re/code sitesinde yazanlara göre Samsung'un A9 üreticisi olduğu yeniden teyit edilmiş durumda.

Apple, iOS cihazlardaki AX serisi işlemcileri için TSMC ile anlaşmış ve bunun sonucunda A8'den Tayvanlı yarıiletken tedarikçisi sorumlu olmuştu. Fakat TSMC'nin 20 nm sürecinde kalması, Samsung'un 14 nm çözümü sunması Apple'ın Koreli şirkete yüzünü yeniden dönmesini sağladı. Sonuç olarak 14 nm FinFET üretimiyle elde edilen işlemciler daha az yer kaplarken, daha fazla güç sunuyor ve daha az ısınıyor.

Bunlarla birlikte Samsung ve Apple arasındaki bileşen üretimi iş birliğine, pil ve Apple Watch'un işlemcisi de (RAM'i de ekleyelim) dahil. Meritz Securities analisti Park Yu-ak'a göre Samsung, Apple dışında Qualcomm ve Nvidia'nın sistem çiplerini de üretecek. Bu durum TSMC'ye büyük bir darbe vurabilir. Sanayi kaynaklarına göre TSMC 10 nm için vitesi yükseltti.