Kocasinan Kaymakamlığı tarafından yürütülen ’100. Yılında Çanakkale’ Projesi kapsamında 100 öğrenci Çanakkale’ye uğurlandı.
Kocasinan Kaymakamlığı tarafından yürütülen 100. Yılında Çanakkale Projesi kapsamında Çanakkale’ye gidecek 800 öğrenci arasında yer alan 100 kişilik öğrenci kafilesi Çanakkale’ye uğurlandı. Ahmet Eren Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen uğurlama törenine, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı ve Erdoğan Aygenç, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende bir konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, öğrenciler ile şehitlere selam gönderdiğini söyledi. Çolakbayrakdar, "Hayırlı bir yolculuk olmasını umuyorum. Çocuklarımız hayırlı gidip gelsinler. Sayın kaymakamımız bu projeyle ilgili bana ilk bilgi verdiğinde çok heyecanlanmıştım. Bugün de bugünde çocuklarımızın bu heyecanını paylaşmak ve uğurlamak için buraya geldim. Kaymakamımıza bu projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür ediyorum. Değerli bir proje. Muhakkak ki milletlerin tarihlerinde dönüm noktaları vardır. Bin yıllık devletler kurmuş necip bir milletin tarihinde de çok fazla dönüm noktaları var. Bunlardan bir tanesi de Çanakkale’dir. 1017’de Anadolu’ya girişimizin sayısal olarak da bir önemi vardır. Bu yıl 100’üncü yılı olacak. Çanakkale ile birlikte Anadolu topraklarının bizim ana yurdumuz olmasının bir kez daha mührünün vurulmuş olduğu bir tarih. Bu tarihi anlamak için bu tarihte neler olduğu ve bu vatan topraklarının nasıl kazanıldığı ile ilgili çocuklarımız oraya gidecekler ve o ruhu görerek yaşayacaklar. Eminim ki içlerinde onlarca Seyit onbaşı var. Oraya gittiklerinde atalarının nasıl bir bedeller karşısında kendi topraklarımızı yeniden kazandıkları ile ilgili o ruhu yeniden yaşayacaklar. Döndüklerinde bugün ki gittiklerinden daha farklı bir ruhla geleceklerdir. Öğrencilerimizden de şehitlerimize selam söylemelerini istedik" ifadelerini kullandı.
Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ise, turların 8 hafta boyunca devam edeceğini söyleyerek, "Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla Kaymakamlığımız tarafından düzenlenen 100’üncü yılında Çanakkale projesi kapsamında hazırladığımız ve 8 bölümden birisi olan Çanakkale kültür turlarına bugün itibariyle başlıyoruz. 8 hafta devam edecek olan kültür turlarımıza öğrencilerimiz Bursa ve Çanakkale illerini ziyaret edecekler. Orada yaşanılanları ve atalarımızın orada hangi fedakarlıklarla savaştıklarını yerinde görecekler" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 100 öğrenci Çanakkale’ye uğurlandı.