İzmir’in merkez ilçesi Konak ile Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Bahadın Belde Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.
Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında gerçekleşen imza töreni ile Ege’nin incisi İzmir’in kalbi Konak ile Anadolu bozkırının şirin kasabası Bahadın arasında kardeşlik köprüsü kuruldu. Protokol imza töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, her iki belediyenin de yetki ve sorumluluk alanına giren her konuda işbirliği içinde hizmet üretileceğini ifade etti. Makamında konuk ettiği Bahadın Belde Belediye Başkanı Dilaver Özcan’a, kardeş belediye olmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Başkan, “İki belediyemizin meclislerinin aldığı karar doğrultusunda kardeş belediye olmuştu. Bugün de bu protokole imza atarak bu kardeşliği resmileştirdik. Kardeşlik ve dayanışma unuttuğumuz ama mutlaka yaşamamız gereken kavramlar. Birlikte çok daha güçlü, daha huzurlu, daha mutlu oluyoruz. Bu kardeşlik hayırlı olsun” diye konuştu.
İLK KARDEŞİ KONAK OLDU
Konak ve Bahadın Belediyesi arasında kurulacak dostluk ilişkilerini pekiştiren imza töreninde konuşan Bahadın Belde Belediye Başkanı Dilaver Özcan da, “Bahadın olarak 1968 yılından bu yana belediyeyiz. İlk defa bir kardeş şehrimiz, bir ablamız oldu. Bozkırımıza Ege’den gelen sıcak esintiye bir kez daha teşekkür ederiz” dedi.
Tören sonunda konuk Belediye Başkanı Özcan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a çiçek ve plaket sundu.