Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı 25-27 Mart tarihleri arasında Safranbolu’da gerçekleştirilecek olan ‘İlkim Değişikliği Kongresi’ hazırlıkları kapsamında tarihi çarşı esnafı ile bir araya gelen Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, “Bu önemli kongreye Safranbolu olarak hazır olmalıyız” dedi.
Tarihi Çarşıda gerçekleştirilen toplantıya Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un yanı sıra Başkan Yardımcısı Kamil Temel, Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muammer Dumaner ve çok sayıda esnaf katıldı. İklim Değişikliği Kongresinin bugüne kadar Safranbolu’da yapılmış olan toplantıların en önemlileri arasında olduğunu vurgulayan ve kongre hakkında bilgi veren Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce ziyarete geldiğinde, Safranbolu’da, ’Safranbolu Deklarasyonu’ ismiyle bir toplantı yapacaklarını, bunu da Safranbolu’nun tanıtılması anlamında büyük katkıda bulunacağını ifade etmişti. Şimdi bu vaad ete kemiğe büründü. 25-27 Mart tarihleri arasında Türkiye’nin de üyesi bulunduğu Ekonomik İş Birliği Teşkilatı ve Avrupa Çevre Birliği ile birlikte Safranbolu’da İklim Değişikliği Kongresi yapılacak” dedi.
Başkan Aksoy, kongreye iklim değişikliği konusunda çalışmalar yapan, dünya çapında söz sahibi önemli bilim ve devlet adamlarının katılacağını da belirterek, “Yaklaşık 200 civarındaki bu davetliler Safranbolu’da 3 gün boyunca çalışarak, bu yılın sonunda yapılacak olan ’Dünya İklim Değişikliği Kongresi’ için hem Ekonomik İş Birliği Teşkilatı’nın hem Orta Asya ile beraber Balkanların ortak fikriyatını oluşturan bir deklarasyonu kaleme alarak ’Dünya İklim Değişikliği Kongresi’nde bu deklarasyon gündeme gelecek. Bu deklarasyonun başında da ’Safranbolu Deklarasyonu’ ismi geçecek. Böylesi önemli bir kongre öncesi de Safranbolu’muzu layığı ile temsil edebilmek ve tanıtımını yapabilmek için çalışmalarımızı son hızla sürdürüyoruz. Tabii ki bu konuda Safranbolu halkına ve esnaf kardeşlerimize de büyük rol düşmekte. Çevre temizliğinden tentelere kadar pek çok konuda daha dikkatli davranmalıyız, hareket etmeliyiz. Ben halkımızın duyarlılığına sonuna kadar kefilim. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın da katılım sağlayacakları bu büyük kongreyi hep birlikte inşallah başarı ile tamamlayacağız” dedi.