Adana Valisi Mustafa Büyük, kent ihracatının yüzde 50’den fazlasını sağlayan, 33 binden fazla kişiye iş kapısı sağlayan kent ekonomisinin göz bebeği konumundaki Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ni (AOSB) ziyaret ederek, sanayicilerle sohbet etti, bilgi aldı.
Vali Büyük, beraberindeki AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, yönetim kurulu üyeleri ve Bölge Müdürü Mustafa Keskin ile birlikte ilk ziyareti AKO Mermecilik ve Madencilik Şirketine ait fabrikaya yaptı. 14 bin 500 m2 açık, 5 bin m2 kapalı alanda olmak üzere toplamda 19 bin 500 m2 alanda hizmet veren AKO Mermercilik yetkililerinden bilgi alan Vali Büyük, burada tesisleri gezdikten sonra işçilerle öğle yemeği yedi.
Vali Büyük, daha sonra Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) Oğuz Tekstil tarafından yaptırılan ve mimarisi Sultan Ahmet Camisi’nden esinlenerek hazırlanan Arif Uçurum Camisi’nin inşaatını gezdi. Burada, Vali Büyük’e, caminin teknik özellikleri hakkında bilgi veren Oğuz Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi İsrafil Uçurum, 21 bin metre kare arsa üzerine iki kat bodrumlu, 2 bin 100 metre kare inşaatı olan caminin 2 bin 500 kişi kapasitesine sahip olacağını bildirdi. Uçurum, 2 minareli caminin tamamının betonarme olarak yapıldığını, dış cephesinin kaplama olacağını belirtti.
Vali Büyük, cami inşaatını gezip, hayırsever aileyi kutladıktan sonra, Oğuz Tekstil’e ait fabrikayı da gezdi. Burada da fabrika yetkililerinden bilgi alan Vali Büyük, Türkiye’nin ilk 500 büyük firması arasında gösterilen Oğuz Teksil gibi firmaların ülke ekonomisine sundukları katkının önemine dikkati çekti.
Adana Valisi Mustafa Büyük, daha sonra sırasıyla Beyaz Kağıt ve Hij. Ürn. Tem. İnş. San. Tic. A.Ş, Binka Bağırsak ile Tat Nişasta fabrikalarını gezerek, üretim ve ihracatları hakkında bilgi aldı.
Vali Mustafa, günün son ziyaretini ise AOSB Başkanlığı tarafından bölgeye kazandırılan Alışveriş Merkezi’ne gerçekleştirdi. Beraberindeki AOSB Başkanı Bekir Sütcü, yönetim kurulu üyeleri ve AOSB Müdürü Mustafa Keskin ile çarşıyı gezerken, buradaki iş yeri sahipleriyle sohbet de eden Vali Büyük, AOSB yönetimini hizmetlerinden dolayı kutladı.
Vali Büyük, üreten, istihdam sağlayan, ülke ekonomisine değer katan sanayicilerin her zaman yanında olduklarını kaydetti.