Mehmet ÇİFTÇİ - MADRİD /

Dünya Porto'nun sattığı transferlerden elde ettiği parayı konuşuyor. Portekiz ekibinin son 10 yılda sattığı 16 oyuncudan toplam 465 milyon avro gelir elde ettiği açıklandı. Porto'nun bu dönem içinde genç takımdan çıkardığı ve Güney Amerika'dan transfer ettiği gençleri Avrupa'nın önde gelen kuluplere satmayı başaran tek kulüp olma özelliği taşımaya başladığına dikkat çeken gazeteler, bunda başkan Pinto da Costa'nın önemli bir payının olduğuna işaret ettiler.

Portekiz basını, Porto'nun 2004 yılında Şampiyonlar Ligi Kupası'nı müzesine götürmesinden sonra başlattığı oyuncu satma operasyonunu ise şöyle sıraladı:

Carhalvo (Chelsea) 30 milyon. Paulo Ferreira (Chelsea) 20 milyon. Deco (Barcelona) 21 milyon. Anderson (M.United) 31 Milyon. Pepe (Real Madrid) 30 milyon. Quaresma (İnter) 24 milyon. Bosingwa (Chelsea) 20 milyon. Lisandro (Lyon) 24 milyon. Lucho Gonzales (Marsella) 19 milyon. Bruno Alves (Zenit) 22 milyon. Falcao ( Atletico de Madrid) 40 milyon. Hulk (Zenit) 60 milyon. James ve Moutinho (Monaco) 70 milyon. Son olarak Otomandi (Valencia) 12 milyon. Mangala ve Fernando (M.City) 42 milyon avro.