Adıyaman’ın Sincik Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, yapımı devam eden Sincik İlçe Devlet Hastanesi ve lojmanları inşaatında incelemelerde bulundu.
Ağustos ayında faaliyete geçmesi planlanan binaların eksiklikleri, iş güvenliği ve işleyiş hakkında incelemelerde bulunan Kaymakam Efendioğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Veysel Yılmaz, Hastane Müdürü Yusuf Demir ve inşaat yetkililerinden bilgi aldı. İnşaat yetkilisi Mühendis Gökhan Doğan, kaba inşaatı biten ve yavaş yavaş ince işlere, mantoluma, alçı sıva, boya ve mekanik tesisatın döşenmesine doğru ilerlendiğini kaydetti.
Kaymakam Tunahan Efendioğlu, Hükümetimizin sağlık hizmetlerine büyük önem verdiğini belirterek ilçenin modern bir hastaneye kavuşacağını belirterek, “6655 metrekarelik bir alana kurulan hastane faaliyete geçtiğinde, 1 ameliyathane salonu, 2 doğum salonu, 2 acil müşahede odası, 6 poliklinik ve ikişer kişilik 10 oda halinde 20 yatak kapasiteli olarak vatandaşımıza hizmet verecektir. Bu tür hizmet binalarının uzun vadeli düşüncelerle amacına uygun bir şekilde sağlam inşa edilmelidir. Ayrıca bu hastanenin ilçemizin sağlık sorunlarına çözüm olacağı, taahhüt edilen zamanda binayı projelere uygun olarak tamamlanıp biran önce halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.
Kaymakam Efendioğlu, iş sağlığı ve güvenliğine de dikkat çekerek işçilerimizin sağlıklı bir şekilde çalışmalarını sürdürmelerini bu konuda bir aksaklığa mahal verilmemesi gerektiğini söyledi.