Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri, ’Siyah Pelerinli Adam’ adlı tiyatro oyunu ile devam etti.
Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı, genç bir adamın şeytan tarafından yoldan çıkarılmaya çalışılmasını konu edinen oyunun görsel sanat yönetmenliğini Murat Özdeniz, yönetmenliğini ise Melih Cevdet Avşaroğlu yaptı.
Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenen ve büyük ilgi gören oyun, yıl sonuna kadar her hafta sahnelenmeye devam edecek.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen tiyatro faaliyetleri hakkında açıklamalar yapan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, geçen yıl 4 ödül birden aldıklarını ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal kültürel hayatını canlandırmak açmak için bir dizi etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bunların bir bölümünü de tiyatro faaliyetleri oluşturuyor ve çok büyük ilgi görüyor. Biz de tiyatroseverlere keyifli anlar yaşatmak için her hafta içi büyüklere, hafta sonları da küçüklere yönelik oyunlar sahneliyoruz. Bu etkinlikler, başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde tiyatro merkezli faaliyet yürüten kurum ve kuruluşların da dikkatini çekmeye başladı. Bunun sonucunda 2014 yılında, belediyemiz tiyatro etkinlikleri 4 farklı ödüle layık görüldü. Bu ödüller hem belediyemiz konservatuarının hem de Liselerarası Tiyatro Festivali’nin ülke genelinde takdir gördüğünün göstergesi oldu" dedi.
Farklı farklı oyunları sahneleyerek tiyatroseverlerin beğenisine sunduklarını ifade eden Daire Başkanı Durukan, ’Omuzumdaki Melek’ten sonra yıl sonuna kadar ’Siyah Pelerinli Adam’ adlı oyunu sahneye koyacaklarını da sözlerine ekledi.