Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde fen lisesi ikinci dönem eğitim ve öğretime başladı. Okulu ziyaret eden Kaymakam İbrahim Çay, okulun yapımında büyük emeği olan ve halk arasında ’Eğitim dede’ olarak bilinen Hacı İbrahim İzmirlioğlu’nun okulun açılışını göremeden hayatını kaybettiğini söyledi.
Beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ile birlikte eğitim ve öğretime başlayan fen lisesi binasını ziyaret eden Kaymakam İbrahim Çay, okul müdürü Alaattin Pekdemir’den okul ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra sınıfları gezen Kaymakam Çay, sınıfta yaptığı konuşmasında okulun yapımında emeği olan Hacı İbrahim İzmirlioğlu’nun hayatını sabah saatlerinde kaybettiğini öğrendiklerini ve üzüldüklerini ifade etti. Kaymakam Çay konuşmasında "Gerçekten fen lisesi idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri, 2-3 senedir değişik okullarda eğitim ve öğretim gördüler. Bayağı perişan oldular. Ancak biz kısa süre içerisinde gençlerimizin sağlıklı bir mekanda eğitim alabilmeleri için elimizden geleni yaptık. Ama ne yazık ki bugün, bu okulu emeği geçen hayrı sever vatandaşımızı, sayın Hacı İbrahim İzmirlioğlu bugün sabah saatlerinde Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun. Onun en büyük emeli gelip bu okulu eğitim ve öğretime başladığını görmesiydi" dedi.
Kaymakam Çay sınıftan ayrılacağı sırada öğrencilerin kendisine ’Üşüyoruz’ demesi üzerine, ısınma ile ilgili olarak küçük bir sorun olduğunu ve bu sorunun en kısa sürede halledileceğini söyledi.
Öğrenci velisi Müşfik Eken, okulun açılmasından dolayı son derece memnun olduklarını ancak okulda ısınma sorunu başta olmak üzere bazı eksiklerin olduğunu kaydetti. Eken açıklamasında, "Okulun açılması bizleri çok sevindirdi. Çünkü öğrenciler bir dönem bir okulda, yarım dönem bir başka okulda en iyi eğitimi almaya çalıştılar. Keşke okulumuz belki bir hafta, belki on gün, belki de bir daha ki senenin başında açılmış olsaydı da gelir gelmez hiç problem yaşamadan derslere başlayabilseydik. Şimdi görüldüğü gibi akıllı tahtalarımız yok. Tahtalarımız gelmiş ancak takılmamış. Öğrencilerimiz demin de söylediler. ’Üşüyoruz’ dediler. Bu da büyük problem. Elektrik problemi olduğunu öğrendik. Ancak her şeyin daha iyi olacağını düşünüyoruz" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da okulun bazı eksiklerinin olduğunu ancak bu eksikliklerin en geç Perşembe gününe kadar giderileceğini söyleyerek, "Sınıflarda tahta olmamasının sebebi, buranın tahtaları var. Geçen hafta akıllı tahta dediğimiz sistem buraya getirildi. Fakat yetkili firma yetiştiremedi. Yarın takılacak. Isınma ile ilgili ise şu anda bina yeni olduğu için böyle görünüyor. Bir de elektrik voltajında bir sıkıntı var. Yarın itibariyle trafo takılacak. Ya da hat çekilecek. En kötü ihtimalle Çarşamba ya da Perşembe günü okulumuzda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.