Afyonkarahisar’da bir berber esnafı gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek adına “akıllı örtü” adını verdiği bir sistem geliştirdi. Akıllı örtüyle, tıraş olmaya gelen müşteriler örtü üzerindeki şeffaf alandan telefonlarından rahatça internete girip mesajlaşma imkanı buluyor.
Afyonkarahisa’da Suat Uygur isimli berber esnafı, yaklaşık 1 saat süren ve müşterilerini az da olsa sıkan tıraş anına ilginç bir çözüm buldu. Afyonkarahisar Berberler Çarşısında uzun yıllardan bu yana berber esnafı olarak çalışan Uygun, gelişen çağa ayak uydurmak adına müşterinin tıraş boyunca canları sıkılmaması için ortasında şeffaf bir kısımla telefonlarının ekranını rahatça görebildikleri akıllı örtü sistemini uyguladıklarını söyledi. Uygun tıraş anını daha eğlenceli kılan akıllı örtü sistemiyle ilgili şunları söyledi:
“Teknoloji her geçen gün gelişiyor ve bizimde esnaf olarak buna ayak uydurmamız gerekiyordu. Berbere tıraş olmaya gelen müşterilerimizin en büyük sorunu can sıkıntısı. Biz de bunu ortadan kaldırmak için akıllı örtü sistemini geliştirdik. Akıllı örtünün ortasında şeffaf bir kısım bulunuyor. Bu şeffaf kısımdan müşteriler tıraş esnafından telefonlarının ekranını rahatça görerek, internete girip mesajlaşabiliyor. Böylece sıkıcı olan tıraş işlemi daha da eğlenceli hale gelmiş oluyor. Biz bu örtüleri toptancılarımız dan talep ettik ve bizim talebimiz doğrultusunda tasarlandı.”
Akıllı örtü ile tıraş olana Adem Okumuş isimli genç ise uygulamadan gayet memnun olduğunu kaydederek, tıraş olurken rahatlıkla internette gezip sosyal medyayı kullanabildiğini ifade etti.