İzmir’in Torbalı ilçesinde, spor okullarından profesyonel sporcular yetiştirebilmek adına Torbalı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü kuruldu.
2014 yılından bu tarafa Torbalı Belediyesi Spor Okulları olarak faaliyet gösteren ve bünyesinde farklı branşlarda 3 bin 500 öğrenciye eğitim veren kurum, 1 yıl gibi kısa bir sürede yapılanmasını tamamlayarak hedeflerini belirledi. 20 Şubat Cuma günü kurulan çiçeği burnunda kulübün adı Torbalı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, renkleri ise Torbalı Belediyesi’nin kurumsal izlerini taşıyan mavi, yeşil ve beyaz olarak belirlendi.
Torbalı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü basketbol, futbol, judo, atletizm, halk oyunları, jimnastik, satranç ve voleybol branşlarında Torbalı’yı yurt çapında ve uluslararası arenalarda temsil edecek lisanslı sporcular yetiştirebilmek için harekete geçti. Profesyonelliğe atılan ilk adım olarak görülen Torbalı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün kuruluşunun ardından, Torbalı Belediyesi tarafından tesisleşme çalışmalarına da başlanacağı öğrenildi.
Torbalı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Koordinatörü Gani Kıratlı, “Kulübün kuruluş amacı sanayi, tarım ve kentleşme alanında hızla ilerleyen ilçemizde belediye bünyesinde eğitim alan öğrencileri profesyonel anlamda destekleyerek sporcu kimliği taşıyan genç nüfusu arttırmak. Bunu yaparken 7’den 77’ye herkese spor yaptırmayı hedefliyoruz. Torbalı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde yetişen sporcularımızın sürekli yarışma atmosferinde olmalarını ve yaptıkları spor dalında başarıya ulaşmalarını sağlayacağız. Kulübümüz bünyesindeki sporcularımızın ulusal ve uluslararası platformlarda derece almaları için var gücümüzle çalışıp Torbalı’da başarılı sporcular yetiştireceğiz. Branş kayıtlarımız Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Spora gönül vermiş ya da spor yapmayı düşünen tüm vatandaşlarımızı kulübümüze davet ediyoruz” dedi.