7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimler öncesinde AK Parti Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’lara aday adaylarını soracak.
AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda düzenlen toplantıda STK’lara seslenen İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın, “7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçimler ine yönelik aday tespit çalışmaları devam etmekte. Bu çerçevede temayül yoklaması mülakatlar gerçekleştirilmiş olup, ara komisyon çalışmaları sürmektedir. Partimiz Merkez Yürütme Kurulu tarafından aday tespit çalışmaları kapsamında Sivil Toplum Kuruluşlarının da sürece dahil edilmesi konusunda prensip kararı alınmıştır. Bu kararın icrası çerçevesinde ilimizde Pazartesi günü Saat 09.00’da Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda başlayacak STK’lara yönelik temayül yoklamamız akşam 17.00’ye kadar devam edecektir. İlimizdeki tüm sivil toplum örgütlerini, mesleki kuruluşları bu temayül yoklamasına il başkanlığı olarak davet etmekteyiz” dedi.
Çalkın, “Bu temayül yoklamasına katılacak STK’ların en geç yarın yani Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar yönetim kurulu listelerini yönetimimize sekreterliğimize ulaştırmaları gerekiyor. Ulaştırmadıkları takdirde oylarını kullanamayacaklardır bunu da belirtmek istiyorum. Bu anlamda STK’ların Kars’taki milletvekili aday adaylarına yönelik, ‘kimi aday görmek istersiniz’ şeklinde bir soru yöneltilecek. 3 aday seçeneği olacak. Bunlar listede her hangi bir isim yazmayacak. Kimi görmek istiyorlarsa onu listeye yazacak. Bu şekilde olacak. Sonuçlar açıklanmayacak. Ve genel merkeze gönderilecek” diye konuştu.