Okullarda öğrencilerin aktif spor yapması ve sporu alışkanlık haline getirmesinin planlandığı çalışmalar kapsamında İpek Yolu Rotarack Kulübü Kıbrıs Ortaokulu’na iki adet kale direği hediye etti.
Kulüp üyeleri ve öğrenciler birlikte maç yaparak spor yapmanın keyfini çıkardı. Kulübün eğitim odaklı projelerle eğitim kurumlarına destek vermeye devam edeceklerini açıklandı.
İpekyolu Rotaract Kulübü Kıbrıs Ortaokulu’na spor malzemesi desteği sağladı. Okul bahçesine iki kale direği yerleştiren kulüp üyeleri öğrencilerle maç yaptı. Düzenlenen törene Kulüp Başkanı Emre Yeşilbursa’nın yanı sıra Özge Uğraş, Tuğçe Tuna, Muzaffer Şekeroğlu, Kerem Taşkın, Osman Karaçelik, Kamer Bağdatlı, Emsal Hataloğlu ve Kulüp Genel Sekreteri Nihan Özçay ile Kıbrıs Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı. Eğitim ve insan odaklı çalışmalar içerisinde olduklarını ifade eden İpekyolu Rotaract Kulüp Başkanı Emre Yeşilbursa, Kıbrıs Ortaokuluna iki kale direği hediye ettiklerini ifade ederek öğrencilerle hafta sonu birlikte etkinlik yapmanın kendileri için önemli olduğu sözlerine ekledi. Yaptıkları araştırma sonucu okullarında spor malzemesi eksiği tespit ettikleri Kıbrıs Ortaokulu’na iki adet kale direği ve çeşitli malzemeler hediye ettiklerini belirten Başkan Yeşilbursa, hedeflerinin okul sporlarına öğrencilerin etkin katılarak spor yapma alışkanlıklarını artırmaları olduğunu belirtti. Kulüplerinin eğitim odaklı projeler geliştirdiğini belirten İpekyolu Rotaract Kulübü Genel Sekreteri Nihan Özçay’ da önümüzdeki dönemlerde sosyal içerikli projelerle eğitime önemli katkılar sağlayacaklarını belirterek, önceki dönemler içerisinde yapıkları insan odaklı projelerde yaşlı ve kadınlara yönelik etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirti. Kıbrıs Ortaokulu bahçesine kurulan iki futbol direğinin sembolik bir öneme sahip olduğunu da ifade eden Özçay, temel amacın öğrencilerin spor alışkanlığı yapmalarına destek vermek olduğunu ifade etti.
Okullarına yapılan spor malzeme desteğinden dolayı çok memnun olduklarını ifade eden Kıbrıs Ortaokulu öğrencileri, kulüp üyeleriyle ortak faaliyet yapmanın kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak İpekyolu Rotarack Kulübü başkan ve üyelerine teşekkür ettiler.