Van Ticaret Borsası (VANTB) Başkanı Selman Toprak, Ajans Asya Fuarcılık tarafından düzenlenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın yoğun ilgi gördüğünü ve katılımcılara teşekkür etti.
Van Ticaret Borsası, bu sene kurduğu stantta borsa binasında yapımı tamamlanan ve bölgenin en büyük analiz laboratuarı olan VANTB Toprak, Bitki, Su Analiz Laboratuarı ile Canlı Hayvan Borsası Ön Fizibilite Çalışması’nı çiftçilere tanıttı. Van’ın tarım ve hayvancılık potansiyelinin geliştirilmesi, bu sektörlerde yaşanan son gelişmelerin tanıtımının gerçekleştirilmesi, sektör paydaşlarının bir araya getirilmesi açısından bu fuarın büyük önem taşıdığını belirten Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak, fuara ilk günden itibaren yoğun bir ilgi gösterildiğini ifade etti. Toprak, hem kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin, hem özel sektörün hem de tarım hayvancılık faaliyetleri yapan çiftçilerin buluşmasına vesile olan fuarda borsa olarak katılım gösterdiklerini ve iki iddialı projeyi tanıttıklarını söyledi.
BÖLGENİN EN MODERN VE EN BÜYÜK LABORATUARI HİZMETE AÇILIYOR
Van Ticaret Borsası yönetiminin borsa öz kaynakları ile yapımını tamamladığı ve akreditasyon süreci sonunda bölgenin en büyük laboratuarı olacak çalışması ile büyük ilgi gördü. Borsa standına gelen çiftçilere laboratuar teknisyenleri tarafından bilgiler aktarıldığını ifade eden Başkan Toprak, “Yönetim olarak iş başına geldiğimiz ilk günden bu yana temel prensip olarak önce projeleri hayata geçirip, sonra tanıtmayı uygun gördük. Yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik, söz verdiğimiz projeleri ise tek tek gerçekleştiriyoruz. Bölgenin en modern ve en büyük laboratuarı gerekli izinleri aldıktan sonra vatandaşlarımızın hizmetine açılacak. Canlı Hayvan Borsası Projesi’nin de fizibilite aşamasını tamamladık, Büyükşehir Belediyemiz ile halihazırda bir protokolümüz var, eş başkanlarımızla durum değerlendirmesi yaparak önümüzdeki günlerde kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.
“FUARA KATKI SUNAN HERKES BİZLER İÇİN KIYMETLİ”
Başkan Toprak, fuarın dolu dolu geçmesinin hem Van için hem kendileri için bir kazanç olduğunu belirterek, “Fuarda emeği geçen başta fuar şirketi yöneticilerimiz ve çalışanları olmak üzere, fuara katılarak ziyaret gerçekleştiren Van Valimize, Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarımıza, davetimize icabet ederek buraya gelen Şanlıurfa ve Mardin Nusaybin ticaret borsaları yöneticilerine, borsamız yönetim ve meclis üyeleriyle personelimize, kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektör temsilcilerine, ilimizdeki basın emekçilerine, ilk günden itibaren ilgi ve alaka ile ziyaretlerde bulunan çiftçilerimize, halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Van, doğunun en büyük cazibe merkezidir, gücümüze inanarak, birlik ve beraberlik içinde daha güzel işler başaracağız” diye konuştu.