Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fizik Mühendisliği Bölümü bünyesinde Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak “Kalibrasyon Sertifika Programı” başlıklı 3 günlük eğitim semineri verildi.
Seminerde öğrencilere Genel Metroloji, Ölçüm Belirsizliği, Sıcaklık Kalibrasyonu, Terazi Kalibrasyonu, Basınç Kalibrasyonu ve Elektriksel Kalibrasyonu olmak üzere altı farklı alanda eğitim verildi. Eğitim sonunda Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)’tan akredite edilmiş Türkay Kalibrasyon firması tarafından eğitime katılan Öğrencilere sertifika verildi.
Fizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Necmeddin Yazıcı, öğrencilerin katıldığı eğitim ve aldıkları sertifikalar ile mezuniyet sonrasında ölçme ve kalibrasyon alanında daha avantajlı konuma geleceğini ve bu alanda faaliyet gösteren firmalarda tercih edilir birer mühendis olacaklarını belirtti. Prof. Dr. Yazıcı, Gaziantep Üniversitesindeki intöm mühendislik uygulaması ile birlikte Fizik Mühendisliği ve Optik ve Akustik Mühendisliği Bölümü öğrencilerine bu tür sertifika programları ile pratiğe yönelik mühendisler olarak daha donanımlı olarak iş hayatına göndermenin öncelikli hedefleri arasında olduğunu ifade etli.