İZMİR Barosu üyesi avukatlar, son günlerde artan terör olaylarına tepki olarak, Adliye içerisinde 'Teröre hayır' diyerek, sesiz oturma eylemi yaptı. İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, "Terörü yok etmek için 77 milyon hep birlikte omuz omuza hareket etmeliyiz. Canımız çok acıyor. Her gün şehit haberleri ile sarsılıyoruz. Her evde, her şehirde şehit cenazeleri kalkıyor" dedi.
İzmir Adliyesi A-Protokol Kapısı girişinde bulunan Baro Vesitiyeri önünde çember şeklinde oturan yaklaşık 200 avukat, ellerinde 'Terör insanlık suçudur' ve 'Terörü lanetliyoruz' dövizlerini tuttu. Şehitler adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından, avukatlar yarım saat sessizce oturdu.
Daha sonra avukatlar adına konuşan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, "İzmir Barosu olarak Dağlıca'daki hain saldırıyı dün yaptığımız yürüyüşle protesto ettik. Teröre karşı tepkimizi koyduk. Bugün güne yine acı haberle başladık. Iğdır'da yapılan saldırıda polisler şehit düştü. Daha askerlerimizin cenazeleri kaldırılmadı. Gerçekten canımız çok yanıyor. Türk milleti olarak çok zor günler geçiriyoruz. Gencecik insalarımızı teröre kurban veriyoruz. Buna tepki vermek için, İzmir Barosu olarak sessiz oturma eylemini gerçekleştirdik" dedi.
Burada toplanmalarının amacının terörü lanetlemek olduğunu belirten Özcan, "Terör bir insanlık suçudur. Terör neticesinde, ülkenin en ücra köşesindeki insanlarımızın yaşadığı acıyı ve duyguyu hep birlikkte yaşıyoruz. 77 milyon insanımzı hep birlikte teröre karşı haraket etmesini istiyoruz. Temel hak ve özgürlükleri savunan bir baroyuz. Ülkede terör netecesinde artık can güvenliği kalmamıştır. İnsanların en kutlal hakkı olan yaşam hakkı ihlal edilmiş durumdadır. Vatandaşlarınmız bölgede sokağa çıkamaz durdumdadır. Aynı şekilde, çok haince saldırılar neticesinde ülke adeta kan gölüne dönmüştür. Her evde, her şehirde şehit cenazeleri kalkıyor. Buna yürek dayanmaz" diye konuştu.
Hukukçular olarak bu terör saldırılarına sesiz kalamayacaklarını belirten Aydın Özcan, "Buradan 77 milyon insanımıza çağrıda bulunuyorum. Bu terör belasını ortadan kaldırmak için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bütün vatandaşlarımızı teröre karşı ortak hareket etmeye davet ediyorum. Hep birklikte hareket ettiğimiz ve teröre karşı dim dik durduğumuz taktirde, bu beladan kurtulacağımıza inanıyorum. Bu terör belasının arkasında emperyalist güçler de var. Bu emperyalist güçlerin ülkeyi karıştırmak için yüzyıllardır uğraştığını da biliyoruz. Bizler Mondros'u, Sevr'i yaşamız bir ülkeyiz. Mustafa Kemal önderliğinde zafere ve özgürlüğümüze kavuşan ülkenin evlatlarıyız. Bu terör belasından kurtulmak için, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, omuz omuza mücadele etmeliyiz. Türk Milletini tarihini okumaya, sağduyulu olmaya çağırıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI