7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti’den Adıyaman milletvekili adayları, partililer tarafından havaalanında karşılandı.
AK Parti’den milletvekili adayı olarak gösterilen Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat ve İclal Yalçın Tutuş için karşılama töreni düzenlendi. Adıyaman Havaalanında çok sayıda partili tarafından davul zurna eşliğinde karşılanan adaylar, uzun bir araç konvoyuyla şehir merkezinde tur attı.
AK Parti İl Başkanlığı’nda adayların tanıtım programı düzenlendi. Programın açış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, Yeni Türkiye’ye Adıyaman’ın hazır olduğunu kaydederek, “İnşallah Yeni Adıyaman, Yeni Türkiye’ye yakışır şekilde 5 milletvekilimi sizlerle birlikte meclise göndereceğiz. Heyecan duyarak, köy, köy, belde belde tüm insanlarımızla görüşerek, iktidarımızı anlatacağız. Yapılan hizmetleri anlatacağız, yapmak istediklerimizi anlatacağız. Canlı bir şekilde, coşkulu bir şekilde seçime gideceğiz. Seçimin başlangıç günü bugündür. Hepimize hayırlı olsun” dedi.
AYDIN: “BU SEÇİMDE İCLAL YALÇIN TUTUŞ’U ALMADAN GİTMEYECEĞİZ”
AK Parti Grup Başkarvekili ve 1. sıra Milletvekili adayı Ahmet Aydın konuşmasında, “Bugün yepyeni bir gün; bugün Yeni Türkiye’nin kurulmasının işaretinin verildiği gündür. Bu gün İclal Yalçın Tutuş’un da seçildiğinin işaretinin verildiği gündür. AK Parti sadece bir parti değil, değerleri olan, ilkeleri olan, millete hizmet için yarışan, bir dava partisidir. AK Parti bu ülke için, bu millet için, tek umut ışığıdır. Tayyip Erdoğan bu davanın tek lideri, Ahmet Davutoğlu, bu davanın sesidir. Bu davada kimsenin derdi şan şöhret değil; hepsi dava adamıdır. Dört yıl boyunca milletvekili arkadaşlarımızla beraber, birlikte omuz omuza çalıştık. 2007 yılında kıl payı milletvekilliğini kaçıran İclal Yalçın Tutuş’u bu seçimde almadan gitmeyeceğiz. AK Partinin başarısı Adıyaman’da 5-0’dan geçiyor. Anayasa, başkanlık sistemi, çözüm süreci için Adıyaman’da kesinlikle 5-0 yapmamız gerekiyor.7 Haziran’a mührümüzü vuracağız inşallah. Bu gün yepyeni bir gün; bu gün İclal Hanımın seçildiğinin işaretinin verildiği gündür” dedi.
BOYNUKARA: “BİZİ BİRBİRİMİZDEN AYIRMAYIN”
2. Sıra milletvekili adayı Adnan Boynukara ise konuşmasında, “AK Parti kurulduğundan bu yana bu partiye emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepisinden razı olsun. Allah vatandaşımıza karşı bizleri mahcup etmesin. Bu gün bu bir görevdir. Aday adayı olan 90’ın üzerindeki arkadaşımız birbirinden değerlidir. Bu kadar arkadaşın müracaat etmesi, bu partinin gücünü gösteriyor. Sizden tek ricamız bu beş arkadaşımızı birlikte meclise gönderin. Adıyaman’ın ve Türkiye’nin tüm problemlerini çözelim. Bizi birbirimizden ayırmayın. Aynı hız ve güçle sorunları daha da çözelim” dedi.
FIRAT:”HEPİMİZ 5. SIRA MİLLETVEKİLİYMİŞİZ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ”
3. Sıra milletvekili adayı İbrahim Halil Fırat ise, “Dört yıl il başkanlığı yaptığım AK Parti’nin kuruluşundan beri varım. Bütün ilçelerimizi, köylerini, mahallelerini tek tek gezdim. Bu parti için ne yapmam gerektiyse yaptım. Gece gündüz demeden hizmet etmeye çalıştım. Bunu tek başıma değil, ekip olarak yaptık. Beş milletvekili ile bu seçimin galibi olmak istiyoruz. Hepimiz 5. sıra milletvekiliymişiz gibi çalışacağız” dedi.
FIRAT: “ADIYAMAN’DA 5-0 YAPACAĞIZ”
4. Sıra milletvekili adayı Salih Fırat, “İclal Yalçın Tutuş, 2007 yılında 5. sıra milletvekili iken bin 500 oyla seçimi kaybetmişti. İnşallah bu sefer on binlerce fark atarak, İclal Yalçın Tutuş’u da meclise göndereceğiz. Adıyaman bu seçimde Türkiye genelinde rekor kıracak ve 5-0 olarak AK Partiye zafer kazandıracak. Vatandaşlarımızda bu kudret olduğu sürece, bunu başaracağız. Türkiye’nin geleceği, huzuru için bu seçim diğer bütün seçimlerden daha önemlidir. Türkiye’de ki normalleşme sürecinin tamamlanması için bu seçim önemlidir. Anayasayı değiştirmek için bu seçim önemlidir. Başkanlık sistemi için bu seçim çok önemlidir. Hizmetlerin daha da hızlanması için bu seçim çok önemlidir” dedi.
TUTUŞ: “ADIYAMAN’DA 5 MİLLETVEKİLİ İLE MECLİSTE YERİMİZİ ALACAĞIZ”
5. Sıra Milletvekili Adayı İclal Yalçın Tutuş ise konuşmasında, “Bizleri havaalanına kadar gelerek, coşkuyla karşılayanlara çok teşekkür ediyorum. 7 Haziran 2015 seçimleri için hepimiz hazırız. Bundan sonra daha fazla heyecanla çalışacağız. Bu gücü sizlerden alıyoruz ve bunu tamamına erdireceğiz. Adıyaman’da 5 milletvekili, Türkiye’de de 400 milletvekili ile mecliste yer alacağız. Siyaseti 2002 yılından beri bu partide yer aldım ve siyaseti hiçbir zaman sonuç olarak görmedim. Allah’a çok şükür burada sizlerle beraberim. Allah herkese bunu nasip etsin” dedi.