ARTVİN (AA) - Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, görevdeki bir yılını değerlendirdi.

Kocatepe, belediye hizmet binası önünde, başkanlığı kazanmalarının üzerinden 1 yıl geçmesi dolayısıyla düzenlenen programdaki konuşmasında, yol, duvar, kanalizasyon, asfalt gibi işlerin zaten yapılması gereken rutin işler olduğunu ifade ederek, "Biz dedik ki her ay Artvin'de ilk defa ve farklı yapılan bir hizmetimiz olacak. 12'nci aya kadar her aya bir hizmet sığdırdık. 12'nci aydan sonra her ay Artvin iki yeni proje ile tanışıyor" dedi.

Göreve gelir gelmez Artvin Belediyesi bünyesinde 19 Şube Müdürlüğü kurarak belediye kurumsal yapısının oturtulduğunu dile getiren Kocatepe, ilk Belediye Meclis toplantısında suya yüzde 50 indirim yaptıklarını söyledi.

Sudaki indirimlerin seçim kampanyasının bir ürünü olduğu iddia edilse de indirimden sonra herhangi bir artış yapılmayarak bunun seçim yatırımı olmadığını herkese gösterdiklerini kaydeden Kocatepe, şöyle konuştu:

"Suda bu süreçte enflasyon oranında zam yapabilirdik, yapmadık. Belediye olarak bu durum karşısındaki kararlılığımızı sürdürebildiğimiz sürece devam ettireceğiz. Büyük yatırımlar olursa çıkar deriz ki şu kadarlık zam yaptık. 5 yıl boyunca ne kadar zam yapsak yine eski fiyatına gelmez, yine vatandaşımız karda. Hemen arkasından cenaze hizmetlerini üstleniyoruz. Allah nasip ederse AK Parti'li belediye burada olduğu sürece sizin ölünüze de dirinize de hizmetkar olmak için söz verdik. Cenaze hizmetleriniz bizim üzerimizde. Bu bir iyilik de değil, bu bizim vazifemiz."

Kocatepe, Artvin'in bugüne kadar zemin etüdü haritasının çıkartılmadığını belirterek, Artvin'de kendi belediye başkanlığı döneminde zemin etüdü çalışmalarının başlatıldığını, çalışmaların bittiğini ve raporlama aşamasında olduğunu dile getirdi.

Ramazan ayının ramazan çadırıyla, ramazan topuyla farklı geçtiğini söyleyen Kocatepe, şöyle devam etti:

"Büyük şehirlerde ramazan akşamları nasıl coşku ve heyecan içinde oluyorsa Artvin'imizde de öyle olacak. Bunu da birlikte yaşayacağız. Artvin'in simgesi, en önemli değerlerinden biri olan Kafkasör festivalini bir hafta süreye çıkardık. Bu sene geçen senekinden daha güzel yapacağız. Kafkasör'ü dünya markası yapacağımıza dair söz verdik. Organizasyon olarak yapıyoruz. Turizm merkezi oldu. Yerini aldığımızda orda 5 bin kişilik antik tiyatro bulacaksınız. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Çöpümüz artık İskebe'nin önüne dökülmüyor. ÇOKAP'in bitmesini beklemeden geçici olarak İskebe Deresi'ne dökülen çöp sorununu çözdük.

Kafkasör yolumuzu asfaltladık. Bu sene üstüne koyarak 10 metre genişliğinde şehirlerarası yol gibi yapıyoruz. Orası kayak merkezinin, turizm alanının yolu. Geçen sene orada 4,5 kilometre asfalt yaptık. Sorarım size, Artvin şehir merkezinde bir senede o kadar asfalt yapılmışı mıdır? Şehrin trafik sorununu çözmek için alışveriş merkezinin oradan hastane virajına olan yolun yarısını kendi imkanlarımızla yaptık. Çamlık Mahallesi, Yeni Mahalle'nin yolu artık oradan geçecek. Bu, yüzde 35 civarında şehir trafiğini rahatlatacaktır."

Kocatepe,  "Artvin'in girişi ikinci caddeden olacak. Çıkış birinci caddeden, bunun çalışması için proje üzerinde gayret sarf ediyoruz. Bu yapıldığında Artvin merkezdeki gerçek anlamdaki trafik sıkışıklığı sorunu çözüm bulmuş olacak" dedi.