Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu Öğretim Üyesi Serdar Eler, Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) tarafından IHF lektörü ilan edildi
Gazi Üniversitesi, öğrencilerinin başarısının yanı sıra akademisyenlerinin başarısıyla da adını duyurmaya devam ediyor. Hentbol camiasının gözde isimlerinden Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Eler, Uluslar arası Hentbol Federasyonu (IHF) tarafından IHF lektörü ilan edildi. Hentbol Federasyonu’nun 32 lektöründen biri olan Eler, federasyonda ülkemizi temsil edecek.
Türkiye’de aktif olan tek lektör olduğunu belirten Serdar Eler, “Lektörün Türkçe karşılığı eğitmen ya da antrenör demek. Lektörler, Uluslararası Hentbol Federasyonu Dünya Hentbol Federasyonu’nun alt komisyonlarından olan Coaching Komisyonu’na bağlı olarak çalışıyor” dedi.
Lektörlerin çalışmaları hakkında bilgiler veren Eler, “Lektörler, uluslararası federasyonların yapmış ya da yapacak olduğu yerel ve uluslararası antrenör kurslarına eğitici olarak katılan, sempozyum ve seminerlerde oyun hakkında bilgi verme yetkisine sahip, dünya ve Avrupa şampiyonalarını resmi olarak gözlemleyen kişilerdir” diye konuştu.
“Dünyada antrenör olarak gelebileceğim en üst noktaya geldim” diyen Yrd. Doç. Dr. Serdar Eler, “Bu noktaya Gazi Üniversitesi’nin desteğiyle geldim. Bu noktaya ulaşmamda akademisyen olmamın ve Gazi Üniversitesi Hentbol Takımı’nın Avrupa’nın en iyi takımlarından birisi olmasının etkisi vardır. Biz, Gazi Üniversitesi olarak hentbolda dünya ikincisi, Avrupa ikincisi ve üçüncüsü olduk. Bunun bana katkısı çoktur. Bu arada Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Beden Eğitimi Yüksekokulu yönetimine her zaman teşekkürü borç bilirim. Eğitimin yanı sıra hem ülkemi hem de branşımı temsil etmek adına gerekli yardımların, gerekli izinlerin verilmesi çok önemliydi. Bu anlamda üniversitem bana hep ön açıcı oldu” dedi.
Spor hayatında birçok başarıya imza atan Serdar Eler, “Bu misyon hentbol adına verilmiş bir misyon. Dünyanın herhangi bir noktasında Uluslararası Hentbol Federasyonu’na bağlı kurumların talepleri doğrultusunda yapılan tüm uluslararası antrenör kurslarında, bütün sempozyumlarda, antrenör seminerlerinde IHF’yi temsilen gidecek bir hoca pozisyonunda oldum” dedi.
Komisyona öğretim üyesi olduğu için ve bu alanda yüksek lisans ve doktora derslerine girdiği için seçildiğini belirten Eler, “Burada nasıl hentbol antrenörü yetiştiriyorsam aynısını uluslararası çapta yapacağım. Mesela ABD’den Asya’ya, oradan da Afrika’ya kadar antrenör olmak isteyen birisi varsa, antrenörlükte kademe arttırmak isteyen kişilere alan derslerini biz anlatacağız” şeklinde konuştu.
Eler, bundan sonraki hedefleriyle ilgili şunları söyledi:
“Yurt dışından teklifler aldım. Ancak Gazi Üniversitesi’nde tamamlamam gereken görevlerim olduğunu düşünüyorum. Bu noktaya Gazi Üniversitesi’nin desteğiyle geldim. Bunun dışında da dünya hentboluna faydalı olmak istiyorum.”